Predstavitev in program

Spoštovani mladi in vsi, ki vam je cerkvena glasba pri srcu!

Orglarska šola sv. Jožefa v Celju je ena izmed dejavnosti Doma sv. Jožef. V več kot 10 letih delovanja se je oblikovala v prijazno, resno in uveljavljeno šolo, ki je s svojim poslanstvom dobila velik pomen za našo celotno škofijo. Namenjena je izobraževanju, vzgoji in duhovnemu oblikovanju organistov in zborovodij za dobro in kvalitetno delo pri bogoslužju, v pastorali in pri kulturnem življenju v župnijah ter v svojem okolju.

Na Orglarski šoli poučujejo uveljavljeni glasbeniki, ki poleg znanja, na učence prenašajo tudi bogate izkušnje s področja cerkvene glasbe.

Program je prilagojen srednješolski mladini, študentom in vsem, ki vas delo organista zanima. Mnogi morda na župnijah že delujete kot organisti in zborovodje, tudi vi povabljeni, da se pri tem delu še izpopolnite.

Orglarska šola je lahko za vsakogar zanimiva izkušnja, zato Vas vabimo, da se nam pridružite. Tako bomo bogatili našo glasbeno kulturo, v domačem okolju pa v bogoslužje prinašali veselje; ob tem pa ne bo zmanjkalo priložnosti za osebno duhovno oblikovanje, nova spoznanja in znanstva.

Miha Lokovšek, ravnatelj Orglarske šole


DSC_4099

NAČIN DELA IN PROGRAM ORGLARSKE ŠOLE SV. JOŽEFA

Učenci Orglarske šole sv. Jožefa učenje glasbeno-teoretskih predmetov in orgelske igre opravljate na javnih glasbenih šolah v Celju, Velenju in Šentjurju, kjer je komu bližje ali ustrezneje. Vse tisto, česar za cerkvene organiste tam ni, boste opravljali na dopoldanskih srečanjih, ki bodo potekala po eno ali dve soboti v mesecu skozi celo šolsko leto v Domu sv. Jožef. Prednost te oblike šolanja je tudi ta, da boste učenci po končanih štirih letih šolanja na javnih glasbenih šolah dobili tudi javno veljavno spričevalo, ne da bi vam bilo za to potrebno plačevati izpite.

Glavni namen izobraževanja na Orglarski šoli sv. Jožefa je, da želimo ponudbi, poleg formalnega izobraževanja orgel na javnih šolah, dodati še vse potrebno, kar mora poznati dober cerkveni organist. Z našo šolo pa želimo omogočati izobraževanje tudi vsem organistom in zborovodjem, ki ste morda starejši ali sicer že delujete a nimate pogojev za reden vpis.


TERMINI SREČANJ V ŠOLSKEM LETU 2021/2022

Urnik pouka orgel boste učenci dobili pri svojem učitelju orgel. Termine skupinskega izobraževanja pa boste dobili na uvodnem srečanju septembra 2021. Vsi termini skupnega izobraževanja bodo objavljeni tudi na spletni strani: www.jozef.si.

DSC_4096

Deli.