Avtorja

Maria Montessori

Prva ženska v Italiji, ki je postala zdravnica. Upala si je razmišljati izven postavljenih okvirjev. Ženska, ki se je pri delu z otroci zanašala predvsem na to kar je videla. S svojo metodo dela pri otrocih je tlakovala nove poti in možnosti. Uspelo ji je idejo o enakosti, svobodi in bratstvu spremeniti od besed k dejanjem. Njena metoda dela z otroki je še danes med pomembnejšemi širom sveta.

Cameron J. Camp

Cameron J. Camp se je kot psiholog ukvarjal z demenco, preko žene in otrok pa prišel tudi v stik s pedagogiko montessori. Kmalu je začel postavljati okvirje metode montessori za delo s starejšimi in osebami z demenco. Pri čemer je poudarek zagotovo bil na načinu kako osebe z demenco enakopravno vključiti v življenje. Metoda montessori za starejše in osebe z demenco je danes poznana po celem svetu (Montessori Methods for Dementia), pri čemer zagotovo prednjačijo ZDA, Avstralija, in Kanada. Tudi v Evropi že kar nekaj let potekajo izobraževanja, ki jih vodi dr. Camp v okviru AG&D iz Francije (www.ag-d.fr). Metoda uspešno deluje v domovih po Franciji, Švici, Italiji, Poljski, Slovaški, Nizozemski, Avstriji, Nizozemski in od leta 2015 tudi v Sloveniji v Domu sv. Jožef Celje.

Dr. Camp še naprej potuje in nenehno predava, sicer pa vodi Center for Applied Research in Dementia, USA.

Več informacij: www.cen4ard.com

[ipt_fsqm_popup style=”rect” header=”%FORM%” subtitle=”” icon=”fa fa-file-text” width=”600″ form_id=”53″ pos=”r” color=”#ffffff” bgcolor=”#3c609e”]PRIJAVA NA SEMINAR[/ipt_fsqm_popup]