PRIREDITVE

V osnovni predstavitvi našega Doma je rečeno, da približno eno tretjino prireditev hiše oblikujemo sami. Vanje smo vključeni več ali manj vsi v ustanovi in seveda tudi zunanji sodelavci. S temi dogodki ob večerih, celodnevnih ali pa večdnevnih, ponujamo tisto, zaradi česar najbolj smo in sicer prireditve, s katerimi vršimo svoje poslanstvo in z njimi živimo neke vrste stacionarni misijon. Ene so povsem duhovne, druge izobraževalne, spet druge kulturne, umetniške in domoljubne, nekaj je čisto praktičnih, tudi za iskreno in srčno zabavo kakšno namenimo. Večino jih načrtujemo za eno leto naprej in so predstavljene v Napovedniku našega Doma, ki izide vsako leto konec avgusta, ob začetku pastoralnega leta, saj se navezujemo nanj. Nekaj jih tekom leta še dodamo, glede na potrebe in možnosti. S prireditvami želimo; po eni strani slediti tematiki pastoralnega leta v krajevni in vesoljni Cerkvi, po drugi strani pa odgovarjati na potrebe časa in prostora v katerem smo. Naglica in interesi okolja v katerem živimo nas dostikrat lahko zavedejo in določene stvari našega življenja postavijo na stran, ki pa so lahko zelo pomembne. Tukaj iščemo odgovore in ponujamo tisto, kar se nam zdi pomembno. Koliko smo ustrezni, težko odgovorimo sami. To bo pokazal čas, vsekakor pa imamo dobro voljo, pripravljenost in tudi strokovno ekipo naših sodelavcev, ki se v zaupanju v božji blagoslov in priprošnjo našega zavetnika sv. Jožefa, iskreno trudi. Vse to pa ni dovolj, če ni odziva, tistih, ki jih želimo nagovoriti.
Poleg vseh nas v Domu sv. Jožef, ki svoje poslanstvo bolj ali manj posrečeno vršimo, ste k sodelovanju poklicani tudi vi, ki vas prisrčno vabimo, da se odzovete in vas z velikim veseljem pričakujemo na Jožefovem hribu.

Cenjene obiskovalce spletne strani Dom sv. Jožef obveščamo, da smo v zaključku priprave novega programa za pastoralno leto 2019 (sept.) – 2020 (sept.) in bodo predvidoma v prvih dneh septembra tukaj na tem mestu objavljene vse načrtovane dejavnosti Doma sv. Jožef od septembra 2019 do septembra 2020.
Uredništvo spletne strani Dom sv. Jožef

Duhovne vaje_1   Priprava na zakramente

Usposabljanje za pastoralne sod   Duhovna in verska izobraževanja

Programi splošnega izobraževanja   Spomin kot opomin

Moč nemoči   Ob jubileju Misijonske družbe

Jezikovni tečaji   Umetniške delavnice in tečaji

Koncerti   Razstave

Druga dogajanja v hiši   Romarska potovanja