PRIREDITVE

Že drugo jesen stopamo v »negotovo« pastoralno leto, ki ga zaznamuje epidemija. To se nenazadnje izraža tudi v številu prireditev, saj smo jih tudi tokrat pripravili le do konca koledarskega leta 2021. A v novo pastoralno leto stopamo odločeni, da bomo prireditve izvedli. Seveda, kot je danes že skoraj samoumevno, ob upoštevanju pogojev in navodil, ki so vezana na zamejitev širjenja koronavirusa. Negotovost in nevarnost, ki nam pretita, pa sta tudi priložnost, da iščemo nove načine in poti do vas in vaših domov. Zato bomo, če bo »v živo« nemogoče, prireditve in predavanja izvedli na daljavo. Za vas smo, po naši ustaljeni programski shemi pripravili številne prireditve, duhovnega, izobraževalnega in kulturnega značaja, s priznanimi gosti in predavatelji. Dodali smo tudi nekatere nove programe.
Letos še posebej sledimo sv. Jožefu – nenazadnje smo še vedno v letu, ki mu je še posebej posvečeno. Papež Frančišek je sv. Jožefa v svojem apostolskem pismu Z očetovskim srcem (Patris corde) med drugim imenoval in predstavi tudi kot »očeta ustvarjalnega poguma«. V nadaljevanju piše, da pravi pogum pride na dan, ko naletimo na težave in na prvi pogled
nerešljive situacije. Ravno takrat nastopi pogum in z njim rešitev. Pred težavami torej ne bežimo, ampak se trudimo, iščemo, trkamo, prosimo in se zahvaljujemo. Podobno kot je sv. Jožef v Betlehemu trkal na duri trdosrčnih meščanov in iskal posteljo za svojo nosečo ženo Marijo. Na koncu jo je našel in vse uredil. Ravno pogum, pokončnost in vztrajnost so ga je pripeljali do rešitve. Vsem nam želim tega ustvarjalnega poguma, ki vidi čez, onkraj. Veseli bomo, če bomo ta pogum lahko odkrivali skupaj z vami. Dobrodošli!

Jure Levart, september 2021

Duhovne vaje_1   Priprava na zakramente

Usposabljanje za pastoralne sod   Duhovna in verska izobraževanja

Programi splošnega izobraževanja   Spomin kot opomin

Moč nemoči   Ob jubileju Misijonske družbe

Jezikovni tečaji   Umetniške delavnice in tečaji

Koncerti   Razstave

Druga dogajanja v hiši   Romarska potovanja