Oznanila: 4. velikonočna, nedelja duhovnih poklicev

leto 27
št. 18
8. maj 2022


razpored svetih maš

nedelja, 8. maj – četrta velikonočna – Ned. duhovnih poklicev
maše: ob 8.00 – za župljane in obiskovalce naše cerkve 
                        – + Vinko Zeme, greg.
         ob 10.00 – za srečno vožnjo 
                       – +  Janez Fajfer in starši ter Aleksander in 
                                                                                Alojz Plešej 

ponedeljek, 9. maj – sv. Ludovika, soustanoviteljica Hčera krščanske ljubezni (sester usmiljenk)
maše: ob 8.00 – + Vinko Zeme, greg.
            ob 18.30 – + Marija Klenovšek

torek, 10. maj – Job, svetopisemski trpin
maše: ob 8.00 – + Vinko Zeme, greg.
           ob 18.30 – za žive in + iz družine Esih – Zapušek

sreda, 11. maj – Mamert, škof
maše: ob 8.00  – za verne duše v vicah
          ob 18.30 – + Vinko Zeme, greg.

četrtek, 12. maj – Leopold Mandić, redovnik; Pankracij, muč.
maše: ob 8.00 – + Vinko Zeme, greg.
           ob 18.30 – + Mihaela Kolar
                          – + Roža Karo, 30. dan

petek, 13. maj – Fatimska Mati Božja; Servacij, muč.
maše: ob 8.00 – + Vinko Zeme, greg.
           ob 18.30 – + Janez Krt, obl. 
                         – + Marija Kopriva

sobota, 14. maj – Bonifacij mučenec
maše: ob 8.00 – + Milena Lavrič, por. Kuder
                       – + Vinko Zeme, greg.
           ob 18.30 – + Franc Rataj CM 

nedelja, 15. maj – peta velikonočna 
maše: ob 8.00 – za župljane in obiskovalce naše cerkve 
                       – + Vinko Zeme, greg.
         ob 10.00 – + Jožefa Čadej
                        – + starši Deželak in Bratanič ter sorodniki


Spoštovani!

    Božji ljubeči in ustvarjalni pogled nas je v Jezusu dosegel na zelo poseben način. Evangelist Marko o bogatem mladeniču piše: »Jezus ga je pogledal in ga vzljubil« (Mr 10,21). Ta Jezusov ljubeči pogled je uprt v vsakega izmed nas. Bratje in sestre, pustimo, da se nas dotakne ta pogled, in pustimo, da nas ponese onkraj nas samih! Naučimo se tudi gledati drug drugega, da bi se ljudje, s katerimi živimo in jih srečujemo – kdor koli že so – počutili dobrodošle in odkrili, da obstaja nekdo, ki jih gleda z ljubeznijo in jih vabi, da razvijejo vse svoje potenciale.

Naše življenje se spremeni, ko sprejmemo ta pogled. Vse postane dialog poklicanosti med nami in Gospodom, pa tudi med nami in drugimi. Dialog, ki nas, če ga živimo v globine, vedno bolj dela to, kar smo: v poklicanosti v posvečeno duhovništvo, da bi bili orodje Kristusove milosti in usmiljenja; v poklicanosti v posvečeno življenje, da bi bili hvalnica Bogu in prerokba novega človeštva; v poklicanosti v zakon, da bi bili vzajemen dar in posredovalci ter vzgojitelji življenja. Na splošno v vsakem poklicu in službi v Cerkvi, ki nas kliče, da gledamo na druge in na svet z Božjimi očmi, da služimo dobremu in širimo ljubezen v dejanjih in besedah. (iz poslanice Papeža Frančiška za 59. svetovni dan molitve za duhovne poklice)

Srečanje in blagoslov motoristov ter motorjev
je danes pri sv. maši ob 10 h.Vsem motoristom in motoristkam želimo varno in srečno vožnjo. Naj vam bodo vaši ‘železni konjički’ dober pripomoček pri delu in v prostem času, naj vas vodijo do lepot narave ter do vaših sorodnikov in prijateljev pa tudi v Božja svetišča. In vedno dobrodošli pri Sv. Jožefu! 

Pogovori o življenju in smrti
so to pot na daljavo, zato spet vabljeni pred zaslone jutri, v ponedeljek, ob 17. uri, ko vas pričakujeta ga. Metka Klevišar in ga. Julka Žagar. Prijave na info@jozef.si.

Pogovori za dušo
bodo v torek, 9. maja, ob 19. uri, tudi ti bodo na daljavo, preko aplikacije info@jozef.si. Pričakuje in nagovarja vas, kot že toliko časa, g. Drago Tacol, magister klinične psihologije.

Lambert Ehrlich, prerok slovenskega naroda, 
pa je naslov Mohorskega večera, ki bo v četrtek, 12. maja, ob 19. uri. Gosta večera bosta prof. dr. Janez Juhant in zgodovinarka dr. Tamara Grisser Pečar. Večer bo vodila ga. Erika Jazbar. Lepo vabljeni k zanimivemu srečanju o liku iz naše pol pretekle zgodovine! 

Orgelski koncert organista Jonasa Herzoga iz Švice
bo v petek, 13. maja, ob 19. uri v naši cerkvi. Vabljeni na spet zanimiv glasbeni dogodek. Jonas bo v soboto nadaljeval svoje poslanstvo v Celju še s seminarjem za organiste od 9.30 naprej. 

Skupaj na poti
je naslov mednarodne konference o romanjih, ki bo potekala od petka, 21. maja, z začetkom ob 9.30, do sobote, 22. maja, ko bomo šli na peš romanje s Pilštanja do Svete Eme. Lepo vabljeni, da se prijavite tudi iz župnije, tako na konferenco v petek kot tudi na romanje v soboto. Odhod avtobusa do Pilštanja bo v soboto izpred Doma sv. Jožef ob  6.30. Čas za prijave je do 12. maja. 

Dan odprtih vrat Doma sv. Jožef
se bliža. Spet ga bomo obhajali v petek, 20. maja, z začetkom ob 16. uri. Pozdravnemu uvodnemu delu bo sledilo druženje ob pokušini vin in prigrizkih, kar bo z besedo pospremil vinogradnik in agronom Lojze Kerin iz Krškega, s pesmijo pa naši fantje z Jožefovega hriba. Tako bomo končno nekako izpeljali martinovanje, ki ga že dve leti nismo imeli, zato res prisrčno vabljeni, da se pridružite iz župnije in od drugod. Večer bomo sklenili na izreden način, saj nas bodo razveselili

Prifarski muzikanti
s koncertom ob 19. uri za sklep dneva odprtih vrat. Zato že sedaj zabeležite datum 20. maj, ko se skušamo vračati spet v običajno živo dogajanje na našem Hribu. Povabite in opozorite na to priložnost še druge.  Koncert bo v vsakem vremenu, vstop bo prost, možni pa bodo prostovoljni prispevki.     

Spet kliče nas venčani maj – šmarnice
Otroke in odrasle lepo vabimo k majski pobožnosti. Zjutraj prisluhnemo razmišljanjem cistercijanskega patra Branka Petauerja o Marijinih podobah po romarskih svetiščih doma in po svetu, zvečer pa življenjskim zgodbam otrok iz misijonskih dežel, ki jih je zapisala Špela Pahor. Marijo počastimo tudi z litanijami. 

Čiščenje in krašenje cerkve imate ta teden na skrbi verniki iz Celestinove ulice in ulic ob njej. Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in okrašena primerno letnemu in liturgičnemu času. 


Izdal; lazaristi in župnijski urad Celje – sv. Jožef, Plečnikova ulica 29, Celje, 
odgovarja: za župnijo; Vlado Bizant CM, župnik, GSM: 041 282 908, 

za Dom sv. Jožef; Irena Švab Kavčič, direktorica
Telefon: 059 073 800, faks: 03 548 15 96, elektronska pošta: info@jozef.si, 
spletna stran: www.jozef.si, FB stran @dom.sv.jozef
misijonska hiša TRR: SI56 33000-0001845319, 
župnija TRR: SI56 0483 5000 3316 584, 
Dom sv. Jožef TRR: SI56 33000-0001631628

Deli.