Orgelski nastop

… večina učencev naše orglarske šole si že med izobraževanjem prizadeva vsak po svojih močeh po domačih župnijah in oblikuje kulturno življenje v svojem kraju. Ob vseh teoretičnih predmetih in praktičnih izpopolnjevanjih ter številnih urah vaj in pouka orgel vse našteto nebi bilo nič, če njihovo glasbeno pričevanje nebi bilo podkrepljeno z ljubeznijo in iskrenim prizadevanjem za umetelno povzdignjeno bogoslužje. In tako smo ob vsaki skrbno pripravljeni sveti maši ali organiziranemu kulturnemu dogodku, ob sinergiji vsega naštetega deležni praznika v polnosti. In takšen praznik smo obhajali pretekli teden z igrano sveto mašo ob sklepu šolanja Neže na njeni domači župniji (pred kratkim pa ob sklepnem nastopu Nike na Glasbeni šoli Fran Korun Koželjski Velenje). Da je župnija Nova Cerkev še kako živa in si prizadeva za vse našteto, pričajo tudi fotografije, ki naj govorijo same zase. Hvala vsem za večletno podporo, ki jo izkazujete Neži in drugim, ter nesebično gojite ljubezen do glasbe in svetega.

Vsi, ki v omenjenem najdete vsaj delček tudi svojega prizadevanja pa vljudno vabljeni k vpisu v novo šolsko leto 2023/2024 in skupaj bomo posrkbeli za bujno rast v glasbi ter vzgoji v cerkvenega organista ???? Več informacij: miha.lokovsek@jozef.si

Dobrodošli na Jožefovem hribu!

p.s. glede na prizadevnost slušateljic, ki z letošnjim šolskim letom v sklepajo šolanje ter drugih, ki so na tej poti že razmišljamo o “podiplomskem” programu Orglarske šole sv. Jožefa Celje ????Vabljeni!

Deli.