Tretji dan: od Trabadela do Fonfrie

Po nedeljski maši in zajtrku smo se iz Trabadele podali na pot do Fonfrie. Današnji dan je bil, po programu romanja, najbolj naporen in to tako po kilometrih, kot po višinskih vzponih. Skoraj vsak trenutek na poti smo spoznavale, kaj so romarji pred nami želeli povedati z izrekom “LIFE IS A CAMINO” (Življenje je pot).

Po cca 4 km ob magistralni cesti, nas je pot vodila po čudoviti, razgibani pokrajini,  ki pa se je ves čas vzpenjala. Ob 17.30 uri smo dosegle najvišjo točko prelaza in sicer 1335 m.

Po osmih urah na poti, smo bile že kar močno utrujene. V tem času smo si namreč privoščile le kratek postanek za kavo in hitro okrepčilo. Mišice so že zahtevale počitek, a ker je bil naš alberg oddaljen še dobrih 6 km, smo morale nadaljevati.

Ob 18.15 smo končno prispele. Da smo na pravem mestu, nas je opozoril kombi naše spremljevalne ekipe in prijetne vonjave iz kuhinje na prostem.

Kljub temu, da je naš kuhar gospod Jože prehodil enako razdaljo kot me, je ze pred prihodom vseh romarjev v alberg skuhal super večerjo, ki jo je pomagala postreči naša spremljevalna ekipa (David, Vlado, Silvo). Hvala vam!!

Deli.