Četrti dan: od Fonfrie do Sarrie

Sedaj smo že pravi romarji, odvrgli smo že kar nekaj prtljage, pogledamo vremensko napoved in se temu primerno opremimo.

Gospod Planinšek nam vsako jutro da moč z dušno in telesno hrano, da lažje premagujemo pot.

Današnjo pot smo začeli še v temi, kljub temu, da je bila ura že pol devet. Zato smo se na začetku držali skupaj, da nismo spregledali oznak (školjke ali rumene puščice). Nizka oblačnost brez dežja nam je lajšala pot, vendar tako lepih pogledov kot smo jih imeli v preteklih treh dneh, danes ni bilo. Ob poti smo sočustvovali z domačini, ki so se v teh dneh na več območjih Galicije borili s požari.

Ob poti je bilo veliko debelih kostanjev, prijaznih domačinov, ki kljub množici romarjev še vedno najdejo prijazno besedo za človeka. V Fonfrii smo se zbudili na 1270-ih metrih n. m . in dan zaključili v Sarrii na 450-ih metrih n. m. Potovali smo skozi vasi: Tricastela, Furela, Montan, Calvor in zaključili v Sarrii, v mestu z cca. 25.000 prebivalci.

V Tricasteli smo iskali zapor, ki je včasih služil za zapiranje romarjev, ki so kršili pravila romanja. Žal pa nam je vseh romarjev, ki skrunijo obcestne napise.

Dan smo zaključili v Sarrii z večerno mašo v albergu.

Vsak romar s seboj nosi svoje drage, prijatelje in vse, s katerimi lahko deli del svojega življenja. Tudi četrti dan ni bilo nič drugače.

Dogodke četrtega dne sva povzela: Marija in Zvonko Skrt

Deli.