Sedmi dan: od Palas de Rei do Arzue

Danes je pred nami predvidenih 28 kilometrov hoje.

Zjutraj nas ni pozdravil sonček, saj je rahlo deževalo. Zato že takoj poiščemo svoje pelerine, ki nam služijo le kratek čas, saj hitro zatem neha deževati. In tako se je odvijalo čez cel dan … Pelerine smo oblačili in slačili ter bili hvaležni, da ni prišlo do močnejšega naliva.

V Leboreiru nas je očarala romanska cerkev sv. Marije. Zanimiv nam je bil tudi srednjeveški Magdalenin most čez reko Secco. V kraju Melide se nahaja cerkev sv. Marije, kjer nas je prijazen domačin pozdravil v slovenskem jeziku, in sicer je imel na listu pripravljene določene izraze za vse svetovne jezike (dober dan, srečno romanje, opis romanske cerkve …). Zelo lepega žiga smo bili deležni v cerkvi svetega Jakoba.

Seveda je gospod župnik tudi danes poskrbel za odlično večerjo oziroma pozno kosilo, pridni pomočniki David, Silvo in Vlado pa so mu pri tem kot vsak večer in vsako jutro z veseljem pomagali. Občudovanja vredna je bila ta fantovska ekipa! Potrpežljivi, prijazni in simpatični. J

Pri sveti maši v Arzui, ki je potekala v španščini, pri njem pa je sodeloval tudi naš gospod župnik, smo bili deležni romarskega blagoslova. To je bila velika motivacija tako za nas kot tudi za ostale romarje iz različnih držav.

Dogodke sedmega dne povzela: najmlajša romarka 🙂

Deli.