Osmi dan: od Arzue do O Pedrouza

Že takoj po jutranjem blagoslovu nam gospod župnik ponovno položi na srce misel, kako zelo je na našem romanju pomembna molitev in srečanje s samim seboj. Če nismo tega naredili do sedaj, poskušajmo v teh zadnjih dveh dneh. Spodbudi nas, naj vse žulje in težave darujemo za nekoga, ki ga nosimo s seboj na poti. Sicer pa je danes pred nami »samo« 20 kilometrov.

Srečali smo se z zelo lepo pokrajino, hodili čez dvorišča kmetij, čez gozdove, tudi ob glavni cesti … Cerkvice ob poti so si zelo podobne in tudi v slabšem stanju, kot tiste na začetku poti in v Sloveniji. Srečali smo prijaznega oslička in njegovega lastnika, ki nam je dal tudi žig (lastnik, ne osel, hehe).

Tudi danes zvečer je sveta maša potekala v španščini in romarji smo ponovni bili prisotni pri romarskem blagoslovu. Gospod Jože nam je prebral tudi evangelij v slovenščini in povedal nekaj misli o tem, kako nikoli ne smemo spreminjati drugega, saj bomo tako ustvarili sebi enakega. To pa ne gre skupaj … Tudi naraven pomarančni sok in pivo, ki nam ga je častila najstarejša romarka Breda, nam bo ostal v lepem spominu.

Dogodke osmega dne povzela: najmlajša romarka 🙂

Deli.