Martinovanje v Domu sv. Jožef

V Domu sv. Jožef tradicionalno na predvečer sv. Martina pripravimo praznovanje. Sv. Martin je na svoj način odločilno zaznamoval našo evropsko, slovensko dušo in omiko, saj je prinašal veselo sporočilo o lepoti življenja; veselju, ki ga čuti tisti, ki se zna zahvaliti in deliti.

Sledeč njegovemu zgledu, smo k praznovanju povabili najprej stanovalce našega doma, nato pa tudi njihove svojce, s katerimi smo se sestali na rednem srečanju. Obojim se zahvaljujemo za udeležbo in sodelovanje, ki gradi naše medsebojno zaupanje.

Hvaležni smo  tudi župljanom župnije sv. Jožefa, saj je iz njihovih prizadevanj in življenja župnije porodilo to praznovanje in dobilo mesto na Jožefovem hribu.

Vsi zbrani si bomo zapomnili izbrane besede prof. dr. Janeza Bogataja in bomo v prihodnje še bolj pozorni pri ohranjanju našega narodnega izročila.

G. Tone Lavrič nam je prebral nekaj misli o vinu iz Sirahove knjige in vino blagoslovil. Zahvaljujoč odlični kapljici iz kleti g. Mirka Planinška, pevcem zborov stanovalcev in zbora zaposlenih Doma sv. Jožef ter članov zasedbe Fantje z Jožefovega hriba,  smo prireditev dogodku primerno zaključili.

Deli.