Deseti dan: od Santiaga do Celja

V hostlu blizu katedrale smo se danes zjutraj poslovili od svojih kovčkov, ki so šli na pot pred nami. Prav tako smo se poslovili od naših dobrosrčnih spremljevalcev; Davida, Silva in Vlada in jim zaželeli srečno in varno pot proti domu.

V romarskem uradu smo prejeli potrdila o opravljeni romarski poti in ob 12. uri odšli k sveti maši, kjer je sodelovalo več duhovnikov, tudi naš gospod Planinšek, ki je povedal prošnjo, da bi se naj na svoje domove vrnili modrejši in oznanjali evangelij v svoji domovini. Ob koncu maše smo dejansko doživeli veličastno nihanje ogromne kadilnice, česar smo se vsi razveselili. Pred ali po maši smo imeli čas za nakupovanje spominčkov za naše najdražje.

Sledila je vožnja s kombijem, nato z letalom iz Santiaga do Madrida ter iz Madrida do Benetk in na koncu še z avtobusom do Celja. V zgodnjih jutranjih urah smo se polni novih spominov poslovili in se razšli.

Romarji smo se med seboj povezali in verjamem, da je nastalo tudi kakšno trdno prijateljstvo. Naše romanje torej ni končano, se nadaljuje. Ostajajo spomini, ki nam jih ne bo vzel nihče, nikoli in nikdar.

V imenu vseh romarjev se zahvaljujem gospodu Planinšku za duhovno vodstvo, zaradi česar je bil marsikateri korak lažji ter za njegove odlične kuharske sposobnosti. Naši trije carji: David, Silvo in Vlado … cenimo vaše prostovoljno delo, ves trud, prijaznost in dobro voljo. Hvala vam. Brez vas marsikateri izmed nas ne bi bil deležen vsega lepega, kar smo doživeli.

Dogodke desetega dne povzela: najmlajša romarka 🙂

Deli.