7. dan: od Palas de Rei do Arzue

Vsak dan romanja je poseben dan. Vsak dan se zgodi kaj novega, kaj nepozabnega. Težko je v nekaj stavkih izraziti vsa svoja občutja, ki so me prevevala na tej poti. Resda smo s prijateljicami na vsakodnevni poti imele čas za druženje in klepet, a še zmeraj mi je ostalo dovolj časa za osebno poglabljanje, razmišljanje in molitev. Ko se ozrem nazaj na prehojeno življenjsko pot, občutim veliko hvaležnost, da me je Bog vedno spremljal in mi stal ob strani.

Na poti od Palas de Rei do Arzue sem se ustavila v kraju Melide, kjer sem obiskala tamkajšnjo cerkev. Ob vstopu v svetišče me je prevzel notranji mir, ki ga ni moč opisati. Med potjo sem se s prijateljicami ustavila na obcestnem »Albergu«, kjer smo spile čaj in pomalicale. Po osmih urah in pol smo prišle do končne točke današnjega dne romanja v Arzuo. Po okusni večerji se je celotna skupina odpravila še k sveti maši. Najbolj mi ostaja v spominu in me opogumlja duhovnikov blagoslov romarjev iz vsega sveta. Naj nas Božje varstvo spremlja vse do konca romanja, ki bo doživelo svoj vrhunec v soboto ob 12h s sveto mašo v Santiagu de Composteli!

Karla Sonjak

Postanek v cerkvici na poti. (foto: Karla Sonjak)

 

Postanek in fotografija za spomin. (foto: Karla Sonjak)

 

Pogled na število kilometrov do sv. Jakoba nas vedno bolj razveseli!

 

Včasih oblaki, včasih sonce. Pogled na evkaliptusov nasad. (foto: Karla Sonjak)

Na trgu pred cerkvijo v Arzui. (foto: Viljem Kaučič)

 

Župnijska cerkev sv. Jakoba, kjer smo se tudi slovenski romarji udeležili sv. maše in na koncu kot vedno prejeli posebni romarski blagoslov. (foto: Viljem Kaučič)

 

Znotraj cerkve sv. Jakoba v Arzui pri romarski sv. maši. (foto: Viljem Kaučič)

 

Deli.