2. dan: Iz Ponferrade v Trabadelo

Drugi dan našega podviga smo začeli v Ponferrradi. Združeni, z zajtrkom. Del skupine, ki je pripotoval z nočnim vlakom ni preveč zamujal, preostali smo po okrepčilnem spancu z zanimanjem vstopili v nov dan. Po slovesu od najetih avtomobilov nam ni preostalo nič drugega, kot da se zanesemo na lastni pogon. K sreči nas je g. Jože okrepil tako z fizično, kot duhovno popotnico. In krenili smo prvim tridesetim kilometrom našega peš romanja naproti.

Vsak v svojem tempu, vsak s seboj. Naklonjen nam je bil izjemen, s soncem obsijan dan. Pokrajina Leona se nam je razkrivala v najlepših jesenskih barvah. Vinorodni griči, slikovita mesta in vasice.

Nepopisno je doživetje prvega pozdrava: »Buen Camino!« Šele takrat se zaveš, da si resnično tukaj in da se romanje odvija sedaj, v tem trenutku. Presenečenj pa kar ni konca. Skoraj vsi domačini so nas pozdravljali, celo policisti so nam v spodbudo zahupali. Sicer redki romarji so nas pozdravljali, mi pa smo v zadregi odzravljali, saj še kar ne dojemamo, da smo resnično na Caminu.

S hvaležnostjo za izjemen dan, vključuč prve žulje, bomo dan sklenili z večerjo, ki jo pripravlja chef Jože s fantovsko ekipo. Ob spuščanju mraka nad Trabadelo bomo skupaj darovali še sveto mašo, ki bo v Večernem Ave havežno odmevala v noč. Jutri pa s priprošnjo za blagoslov odhajamo proti Fonfrii.

Deli.