1. dan: Celje – Madrid – Ponferrada

Prišli na železniško postajo v Ponferradi ob 19. uri nekoliko utrujeni, a dobre volje, polni pričakovanj. (foto: Viljem Kaučič)

Ponoči ob 1:30 smo zbrali pri sv. Jožefu v Celju in se z avtobusom odpeljali proti letališču Marco Polo pri Benetkah. Ob čudovitem sončnem vzhodu je letalo poletelo proti Madridu. Let je bil miren in prijeten. Romarke smo se začele med seboj pogovarjati in spoznavati. Ugotavljala sem, da smo zelo dobra skupina. G. Jože je imel vse pod nadzorom, tako da smo se počutili varno in udobno.

V Madridu nas je pričakala gospodična Eva in nas kot rojakinja, ki živi v Madridu z lahkoto popeljala do centra Madrida. Malo smo si ogledali središče mesta, popili smo kakšno kavo in že smo se vrnili na železniško postajo. S hitrim vlakom smo nato potovali do Leona, tam prestopili na vlak za Ponferrado in ob 19h sta nas počakala na postaji Rok in Viljem. Popeljala sta nas skozi Ponferrado, mimo velike templjarske trdnjave do našega prvega prenočišča – Albergue Saint Nicolas de Flue.

Pogled na veliko število ležišč v veliki spalnici me je presenetil, saj še nikoli nisem spala v takšnem prenočišču. Gospod Jože nas je presenetil in pripravil toplo večerjo, ki smo jo z užitkom pojedli na dvorišču, pod vinskimi brajdami. Večer smo zaključili s skupno večerno molitvijo v kapeli, ki je sestavni del alberga, ki je v upravljanju Cerkve in ga vodijo prostovoljci.

Počutim se zelo lepo, ker vsi tako zelo veseli, domači in prijeteni ljudje.

Maja Zavadlav

Pot nas je vodila po mestu mimo trdnjave vitezov templjarjev. (foto: Viljem Kaučič)

 

Razveselili smo se prvega smerokaza po Jakobovi poti (foto: Viljem Kaučič)

 

Prišli smo do našega alberga – prenočišča – St. Nicolas de Flue, ki ga upravljajo prostovoljci iz celega sveta. (foto: Viljem Kaučič)

 

G. Jože je kljub celodnevnemu potovanju in utrujenosti hitro pripravil večerjo za vse romarje naše skupine. (foto: Viljem Kaučič)

 

Ker je bilo zunaj prijetno, smo večerjo postregli pod brajdami. (foto: Viljem Kaučič)

 

Pri večerji je za popolno romantično vzdušje manjkala samo še svečka sredi mize… (foto: Viljem Kaučič)

 

Večerja je bila več kot odlična – Bog lonej g. Jože! (foto: Viljem Kaučič)

Večer smo zaključili z molitvijo v kapeli prenočišča. (foto: Viljem Kaučič)

 

Podoba svetnika – apostola, ki nas spremlja na naši poti. (foto: Viljem Kaučič)

 

..

Deli.