Svojcem stanovalcev

Svojcem stanovalcev doma sv. Jožef

Spoštovani,

z veseljem in hvaležnostjo se vam spet javljam s sporočilom, da se okužba v hiši ni razširila.  Smo kar trepetali pa smo bili spet, hvala Bogu, obvarovani.  Bog daj, da bo tako tudi ostalo, čeprav vemo, da ni čas, ko bi bili lahko brez skrbi.

Življenje v hiši se je vrnilo na način, ki ga imamo v tem corona času, česar so se stanovalci in naši zaposleni še posebej razveselili. Spet tisti, ki lahko, jedo v jedilnicah oziroma čajnih kuhinjah, telovadba je zunaj, možna je udeležba pri maši in tudi obiski potekajo po ustaljenem načinu, z napovedjo (po telefonu 059 073 809, pri sestri v ambulanti, med 13. in 15. uro)  in med tednom ter zunaj. Stanovalci se lahko sprehajajo okrog hiše in cerkve, kolikor je mogoče so zunaj tudi vsi, ki so sicer priklenjeni na vozičke. Tudi na posteljah jih bomo še popeljali ven, v kolikor bo  ustrezno vreme. 

Hvala vam za podporo, tako z dobrimi željami kot molitvijo in razumevanjem. Življenje pa se nadaljuje v nerodnem času, ko je virus lahko kjerkoli in se kar množično srečujemo z njim. To sicer za mlajše in zdrave ni tolikšen problem, drugače pa je za starejše in kako drugače ogrožene. Zato razumite, da si ne upamo in tudi ne smemo sproščati ukrepov, dokler ne bo boljših izgledov. Naše zaposlene vedno znova pozivamo in prosimo, naj se varujejo in ne gibljejo v nevarnih okoljih in na nepozoren način.  Na vas pa se tudi obračamo s prošnjo, da nas razumete in ste pazljivi v stikih s svojci, ko pridete na obisk ali pri pošiljanju kakšnih priboljškov. Tudi spodbudna beseda, ki je zagotovo del vaših stikov s stanovalci je še kako dobrodošla.  Lahko rečemo, da so stanovalci razumevajoči, česar smo veseli, mnogi tudi drug drugemu v spodbudo, res pa je, da je treba to ohranjati in negovati, ker ne vemo, koliko časa bo vse še trajalo. 

Na nas je, da vzdržimo, tako stanovalci kot zaposleni in svojci, bodimo si v oporo in zaupajmo, da se bo vse enkrat končalo in tudi dobro izteklo. S to mislijo vas lepo pozdravljam in želim vse dobro!

Jože Planinšek CM
s sodelavci

Celje, 22. septembra 2020   

Deli.