Svojcem stanovalcev Doma sv. Jožef

Svojcem stanovalcev Doma sv. Jožef

rad bi se vam javil z boljšimi novicami, a so dejstva časa taka, da žal ne gre. Med našimi zaposlenimi imamo spet okužbo, za enkrat eno, ki je atipična in nezaznana, na testiranje je šla na poziv NIJZ, ker je ožji član družine tudi okužen in ravno tako atipično, tudi poziv na testiranje pri njem je prišel s strani NJIZ, ker je z vidnimi simptomi obolela njegova sodelavka.  V verigi sta tako dva neobolela okužena. 

Takoj smo navezali stik z NIJZ in pristojnimi, naredili epidemiološko sliko in že ukrepamo po njihovih navodilih. Tvegane sodelavce smo izločili iz delovnega procesa in gredo na testiranje, stanovalce, ki so bili v stiku z okuženo pa sedaj testiramo in upamo na rezultate jutri. Za enkrat pri nikomer ne zaznavamo kakršnihkoli sprememb.

Kot prejšnjič stanovalci do nadaljnjega  ostajajo v svojih sobah, kamor jim bomo prinašali tudi hrano. Obiski so do nadaljnjega odpovedani, razen v primerih, če bi se kdo poslavljal. Za vse posebnosti, vas bomo, kot običajno, obveščali preko telefona. Zaposlene smo razdelili v ločene ekipe, da čim bolj preprečimo morebitne prenose okužb, jutri pa nam bo nacionalni laboratorij izvedel še razkuževanje hodnikov in skupnih prostorov. 

Naprošamo vas, da svojcem ne prinašate svežega sadja ali hrane, bodite brez skrbi, bomo za to mi poskrbeli, tudi za dovoljšnjo količino sadja. Po telefonu seveda ostajajo povezave. Za lažjo organizacijo dela v hiši, ki v teh razmerah ni enostavna, vas prosimo, da kolikor je le mogoče, kličeta dopoldne med 10. in 11. uro, ter popoldne med 14. in 15. uro. Hvala vam za razumevanje.

Težko nam je, a žal smo pri vsem tem povsem nemočni, bomo pa zagotovo naredili vse kar je v naši moči, da bodo stanovalci kolikor se da ustrezno oskrbljeni. V tem duhu smo tudi takoj odpovedali vse prireditve v drugem delu hiše, da se lahko v celoti posvečamo skrbi v varstvu starejših. 

Prosimo vas za razumevanje pa tudi sodelovanje, še posebej s kakšno spodbudno besedo vašim svojcem, ki pa so sicer res razumevajoči. Spomnite se nas z dobro mislijo ali pa molitvijo, da tudi to preizkušnjo zmagamo. 

Hvala in lepo pozdravljeni!

Jože Planinšek s sodelavci

Celje, 15. septembra 2020

Deli.