Svojcem stanovalcev Doma sv. Jožef

Svojcem stanovalcev Doma sv. Jožef

Spoštovani,

žal se vam spet oglašam s slabimi novicami. Pojavili sta se dve okužbi v hiši in to pri z obema odmerkoma  cepljenih stanovalcih. Glede na situacijo v okolju in tudi v drugih domovih, nam je koordinatorka strokovne skupine pri Ministrstvu za zdravje predlagala, da začasno uvedemo celoten dom v sivo cono, seveda pa smo vzpostavili tudi rdečo. Gre za nejasno situacijo, kjer je na mestu previdnost, da se obvarujemo širšega izbruha, ki je glede na dejstva iz okolja in nekaterih domov kljub precepljenosti možno.

Tako stanovalci do nadaljnjega ostajajo v svojih sobah, v hiši ni skupnih dejavnosti in obedov in seveda tudi obiskov ne.  Poskrbeli bomo zanje, da bodo ponovno izolacijo čim lažje preživeli in seveda upamo, da smo okužbo pravočasno zaznali in se izognili širitvi. 

Takoj, ko bo kaj novega, se vam javimo, povezava pa s stanovalci in hišo ostaja enaka kot je bila v navadi doslej ob zaprtju hiše za obiske. 

Prosimo vas za razumevanje, verjemite, da nam ni lahko zaradi omejevanja gibanja stanovalcem kakor tudi ob delovnih pogojih naših zaposlenih a žal še nismo iz epidemije, tudi glede na cepivo ne, zato moramo upoštevati vse preventivne ukrepe in Bog daj, da bodo uspeli. 

Z upanjem, da se vam kmalu javimo z bolj spodbudnim sporočilom vas pozdravljam in prosim, da zdržimo skupaj in smo si v spodbudo.  

Jože Planinšek s sodelavci

Celje, 17. aprila 2021 

Deli.