Svojcem naših stanovalcev

Spoštovani,

Žal se vam moram že spet javiti z nič spodbudnim sporočilom.

Potem ko smo vas obvestili o okužbi v naši hiši, kjer je ena iz bolnice, druga pa med našimi zaposlenimi, žal danes sporočamo, da sta od včeraj odvzetih 48. brisov med stanovalci, dva pozitivna. Tako imamo tri stanovalce nameščene v rdeči coni in vzpostavljeno sivo cono. Danes smo vzeli brise večini zaposlenih in še 38. stanovalcem, rezultate pričakujemo jutri. Tako bomo skušali po navodilih NIJZ in pristojnih zajeziti nadaljevanje okužb. Vse kar smo vam sporočili včeraj ostaja isto, hkrati pa vam bomo sproti sporočali ko bo kaj novega. Tisti, ki lahko, spodbudite svoje, da bodo lažje ostajali v svojih sobah, ker je to v tem trenutku odločilno. Z zaposlenimi se z zaupanjem in pogumom trudimo, da čimprej zajezimo nadaljevanje okužb. Z upanjem v čimprejšnjo zmago vas pozdravljamo.

Jože Planinšek s sodelavci

Celje, 17. oktober 2020


Spoštovani,

spet se oglašam, rad bi z boljšimi novicami, vendar žal ne gre. Včeraj smo prejeli dve pozitivni potrditvi covid testa in sicer pri eni od naših zaposlenih in eni stanovalki.  Vzpostavili smo  rdečo cono, kar potegne za seboj kar precej ukrepov v celotni organizaciji dela v hiši in celotno logistiko. 

Včeraj popoldne smo zaprosili vse stanovalce, da so ostali v svojih sobah in prekinili vse skupne dejavnosti. Ostajajo tiste, ki jih lahko izpeljemo preko sobnih televizij.  Danes smo vzeli brise vsem, ki bi lahko bili v nevarnosti za okužbo. Rezultate pričakujemo jutri.  Med stanovalci za enkrat ni zaznati znakov morebitne okužbe, a smo previdni. Osebje bo do nadaljnjega ostalo v ločenih skupinah in dela v varovalni opremi. Vseskozi smo v stiku z NIJZ in siceršnjo epidemiološko službo ter zdravnikom in bolnišnico.  

Žal, glede na dogajanje v siceršnji javnosti, je to sedaj očitno način našega delovanja in le upamo lahko, da se bodo stvari čim bolje iztekle. Kakorkoli bo, izgledi so čedalje slabši, bomo stvari reševali z vsemi možnimi zmogljivostmi. Vas svojce bomo o vsem obveščali sproti po internetu in seveda tudi po telefonu, če bo kje potrebno. Sicer pa ostane ustaljeni način ohranjanja stikov, tako po telefonu kakor tudi po videoklicih, ob dogovorjenih urah, enako tudi za informacije pri sestri v dopoldanskem času in zdravstvenem stanju pri zdravniku. Seveda je treba poudariti, kolikor bo le mogoče, ker so naši zaposleni sedaj res v nezavidljivih razmerah.

Ostanimo povezani v dobrih mislih, moralni podpori in molitvi, vsakdo na način, ki mu je blizu. Tega smo sedaj potrebni povsod, saj ni nikjer dobrih izgledov za hitro končanje preizkušnje, ki se moramo z njo spopadati, ne glede na to, kakšna in kolikšna je ali bo. Vsekakor pa nam bo v največjo pomoč zaupanje in vedrina, kar moremo in lahko naredimo, drugo so pa v glavnem dejstva, ki jih ni moč spremeniti, le spopadamo se lahko z njimi in Bog daj, da uspešno.

Z željo, da ostanete čim dlje ali vseskozi zdravi, oziroma da bolezen, če bo potrebno, uspešno premagate, vas v imenu vseh sodelavcev lepo pozdravljam.

Jože Planinšek, z vsemi sodelavci
Celje, 16. oktobra 2020  

Deli.