Predstavitveno srečanje/potopis romanja v Compostelo

Vabljeni na 
informativno/predstavitveno srečanje romanja v Compostelo, v organizaciji župnije Celje-sv. Jožef

Predstavitev romanja s potopisnim predavanjem bo v nedeljo, 2. oktobra 2022, ob 17. uri, v Domu sv. Jožef Celje.

Pridružite se romanju k sv. Jakobu v Composteli – poti bolj znani kot CAMINO, predvidoma od 13. do 23. aprila 2023 (dokončen datum bomo sporočili naknadno).

Na srečanju bomo prisluhnili tudi osebni izkušnji francoske poti Camina – Jakobove potiAlojza Kačičnika.

G. Alojz Kačičnik je bil do tega leta župnik na Slomškovi Ponikvi, sedaj je župnik v župniji Videm – Krško. Je aktiven član Društva Slomškova romarska pot, ki je v več etapah prehodil tudi slovenski del Slomškove romarske poti – to je 425 km od skupnih pribl. 640 km. To poletje se je podal na francosko Jakobovo pot. Z romanjem je začel 5. julija v Saint-Jean-Pied-De-Port-u v Franciji in k sv. Jakobu v Komposteli priromal 2. avgusta 2022 ter nato dokončal pot v Muxiji in Finisterre (skupaj pribl. 900 km). 

V zadnjem delu predstavitve bomo nekaj minut namenili tudi našemu prihodnjemu romanju k sv. Jakobu, ki ga organiziramo v okviru župnije Sv. Jožef Celje. Konec aprila – v začetku maja 2023 se bomo odpravili na Camino in prehodili zadnjih 230 km portugalske obalne poti do sv. Jakoba v Komposteli.Cena romanja 850€.

Več o poteku romanja si lahko preberete in ogledate fotografije v dnevnikih naših preteklih romanj, ki so jih zapisali romarji na naslednji povezavi: https://www.jozef.si/…/romanje-v-santiago-de-compostela/

Število prostih mest je 20 (do zapolnitve).

Informativne prijave zbiramo do 9. oktobra na info@jozef.si ali 059 073 800.

Vel informacij: viljem.kaucic@jozef.si, oz 059-073-805

Deli.