Praznik Svetih treh kraljev

Sveti trije kralji oz. praznik Gospodovega razglašenja se je letos srečal z našo »prvo sredo«, ko se v našem domu za blagoslov priporočamo sv. Jožefu in drugim zavetnikom: zaposleni, stanovalci Doma, župljani in drugi obiskovalci cerkve.

Z blagoslovom vode in kadila smo iz recepcije Doma krenili proti sobam vseh stanovalcev in prostorom namenjenim izvajanju treh dejavnosti Doma sv. Jožef. Znamenje blagoslova ostaja na vratih v obliki zapisa 20-G+M+B-16, ki v latinščini pomeni: »Kristus naj blagoslovi to hišo«.

Ob prepevanju božičnih pesmi in molitvi rožnega venca smo vstopili v cerkev, kjer smo se združili pri praznični sv. maši.

S praznikom Svetih treh kraljev se združuje tudi misijonski dan otrok, ko otroci prinašajo darove, ki so jih zbrali v adventni odpovedi. Letos so si otroci, tudi predšolski, izdelali krone in zvezdice ter z njima prišli k praznični maši. Vsak dar se v misijonih pomnoži, zato smo otrokom in darovalcem, ki so dar namenili kolednikom hvaležni.

Modri, kot sv. trem kraljem pravi evangelij, so bili učeni možje, ki so imeli pri vladarjih velik vpliv. Njihove zemeljske ostanke so v 12. stoletju prenesli v Köln. Modri so pogumno iskali nekaj več in svoj pogled usmerjali navzgor. Brez poguma se ne bi mogli upreti strahu in negotovosti, kot brez novo odkrite Luči tudi danes ne moremo stopati po svoji poti.

Deli.