Na Jožefovem hribu

Na Jožefovem hribu

nadaljujemo spoprijem z virusom, tako zaposleni kot stanovalci, z upanjem, da nam ga uspe omejiti. Zadnji brisi stanovalcev so nas razveselili, a kaj ko je vse skupaj tako zelo nepredvidljivo, da ne rečem zahrbtno. Če bo šlo po sreči naprej, bomo postopoma začeli sproščati življenje v hiši a le toliko, kolikor nam zelo nevarne okoliščine v siceršnjem javnem življenju dovoljujejo. Vse usklajujemo z zdravnikoma dr. Žmavcem in dr. Sopotnikom ter koordinatorkama go. Kramar in go. Jurkošek in epidemiologinjo go. Trop Skaza. Vsem smo iskreno hvaležni.

Stanovalci po svojih sobah, zlasti pomični, so željni sprostitve in sprehoda, nepokretni stvari morda malo lažje prenašajo, ker so že sicer vezani na posteljo. Smo pa vsem iskreno hvaležni, ker stvari sprejemajo z razumevanjem in optimizmom in imamo občutek, da se vsi borijo z nami, da smo res ena fronta proti virusu. Seveda pa ne enim ne drugim ne moremo zagotavljati dogajanja, ki so ga bili sicer vajeni v obilju, ker ni druženja. Tukaj pač v tem času  sprejemamo davek življenja v vseh domovih in Bog daj, da bo čim manj novih okužb.

Še vedno delamo v večih, med seboj ločenih ekipah, kjer je potreba po osebju še večja, hkrati pa pomanjkanje. Pomagajo nam iz Zdravstvenega doma Celje, Splošne bolnišnice Celje in Doma iz Šmarja pri Jelšah. Iz domov Lipa Štore, Slovenske Konjice in Ob Savinji Celje so morali na delo domov. Z nami so tudi; s. Veronika, provincialka šolskih sester in prostovoljka iz župnije ter dva študenta medicine. Domači zaposleni, ki so bili pozitivni se vračajo, a rdeča cona spet zahteva svoje. Težko je z besedami povedati tisto, kar v hvaležnosti čutimo do vseh.

Že 24 stanovalcev se je vrnilo po prebolelosti iz rdeče cone spet nazaj v svoje sobe. Te dni se jih bo še kar nekaj, saj mnogi sploh nimajo nobenih simptomov. Seveda pa nam je hudo za tiste, ki so se, sicer težko oboleli in obnemogli a pozitivni z virusom, poslovili. Še posebej za domače je v tem času težko, ko se od svojih ne morejo dostojno posloviti, tako z obiskom kot s pogrebom. 

Hvala vsem, ki nas spremljate z molitvijo, dobrimi željami in različnimi pozornostmi. Veseli smo tega in nam je v spodbudo, kot smo veseli še posebej naših sodelavcev, ki nam ostajajo predani in zvesti v skrbi za naše stanovalce. Mnogi so že štiri tedne v hiši z enako požrtvovalnostjo, kakšen tudi v karanteni in pričakovanju, da se čimprej spet vrne na delovno mesto. 

Z upanjem v pojemanje virusa v okolju in na čim manj novih okužb tako med stanovalci kot zaposlenimi v domu vas pozdravljamo z željo, da ostanemo povezani. Treba se je boriti, moramo izziti iz tega in zato nimamo druge izbire, kot da dejstva blažimo z medsebojno povezanostjo, dobrimi željami, pomočjo in molitvijo.

Jože Planinšek z vsemi sodelavci  

Deli.