Miklavževanje 2015

Obisk Miklavža je vsako leto novo doživetje in velik dogodek. Tudi letos je obiskal Dom sv. Jožef, da bi obdaril pridne otroke, stanovalce in zaposlene. Spremljali so ga angeli, ki so prepevali pesmi in pomagali z obdarovanjem ter parklji, ki so s svojim nemirom opozarjali nagajive otroke.

V Kardinalovi dvorani so mu v pozdrav mladi in otroci pripravili kratko igro. Prav nestrpno in z veliko mero spoštovanja so Miklavža in njegovo spremstvo pričakali najmlajši. Čeprav je bila pot do prejema darila za nekatere otroke malce mučna, ker parklji nikoli ne dajo miru, so bili na koncu presrečni.

Miklavž s spremstvom se je nato odpravil med stanovalce Doma sv. Jožef in marsikomu so parklji, ki so ga spremljali, zatresli tla pod nogami.

Pozabil pa ni niti nas zaposlenih, ki smo se zelo razveselili Miklavževih darov. Da pa to kako deloven in priden je naš direktor, gospod Jože, sveti Miklavž, ki je že zelo star in mu kakšna stvar uide s spomina, ne bi spregledal, smo mu pisali mi – zaposleni. In v košaro, ki smo jo nastavili, je v soboto zvečer, ko je s svojim spremstvom hodil po hiši, odložil nekaj tudi zanj.


B: Kristina Podlesnik
F: Miha Lokovšek


Deli.