Letošnje Martinovanje (galerija)

V Domu sv. Jožef upravičeno govorimo, da je martinovanje naša tradicionalna prireditev, saj je hkrati tudi prva prireditev v naši hiši. Povezuje nas v hvaležnosti, da smo lahko drug z drugim, da lahko in imamo s čim praznovati. G. Lavrič je poskrbel, da je bilo vino, preden smo ga zaužili blagoslovljeno. Njegove izbrane besede iz Sirahove knjige je kasneje dopolnil letošnji gost, g. Jože Rozman. Gospod Jože Rozman je sommelier III. stopnje in avtor knjige Čar vina. Z izbranimi svetopisemskimi odlomki in nemalo humorja nam je predstavil lastnosti pijače, ki so jo nekoč uporabljali, da so se lahko približali božanstvom. Čeprav danes vino uporabljamo za drugačne namene, pa ostaja več kot 2000 let staro sporočilo še kako aktualno:
»Radost srca in veselost je vino,
če se o pravem času zmerno pije.
Glavobol, grenkost in sramotopripravi vino,
ki se pije v prepiru in jezi.« (Sir 31, 28-29).

Naslednji dan so bili pokušine mladega vina deležni še drugi stanovalci. Iz harmonike se je pod prsti Dejana Kušerja vila prava viža. Dejana Kušerja, prejemnika nagrade za izjemne kulturne dosežke, smo tako spoznali še v drugi, ne le koncertni luči.

S hvaležnostjo do vseh, ki so prireditev pripravili in jo izvedli vabimo k ogledu galerije. Prikazuje celotno dogajanje in vabi, da se nam kakšno leto tudi vi pridružite.

Dobrodošli na Jožefovem hribu!

Deli.