Dan odprtih vrat Doma sv. Jožef

Dan odprtih vrat Doma sv. Jožef

Ko je Dom sv. Jožef začel še zadnjo, najmlajšo dejavnost, varstvo starejših, smo uvedli poseben dan odprtih vrat naše hiše, ki ga praznujemo na dan vselitve prve stanovalke v varstvo starejših.

Petek, 20. maja 2022, od 16. ure dalje

ob 16.00 uvodni pozdrav, ga. Irena Švab Kavčič

– pokušina vin s prigrizkom ob besedi vinarja Lojzeta Kerina in pesmi Fantov z Jožefovega hriba

trenutek vragolij na trampolinu

– ob 19.00 koncert: PRIFARSKI MUZIKANTI

Vstop prost – prostovoljni prispevki – vabljeni!


Koncert: Prifarski muzikanti

Dom sv. Jožef Celje vabi na koncert, ko bodo z nami Prifarski muzikanti.
Vabljeni na glasbeni večer v atriju, s katerim bomo sklenili “Dan odprtih vrat Doma sv. Jožef” in se ob izjemni glasbeni priložnosti hvaležni poveselili.

Petek, 20. maja 2022, ob 19. uri,
v atriju Doma sv. Jožef oz cerkvi sv. Jožefa v primeru dežja.

Vstop prost-prostovoljni prispevki-vabljeni!
Prifarski muzikanti sami o sebi:
Prifarci smo že kar dolgo na svetu in dolgo na odrih. Leto 2018 je bilo za nas jubilejno, saj smo slavili 30 let obstoja skupine. Začeli smo kot spremljevalna tamburaška skupina za domače folkloriste in po petih letih delovanja izdali svoj prvi plošček. Od takrat smo jih izdali že 32! Pa tudi nagrad se je – poleg 4 zmag na festivalu narečnih popevk v Mariboru – že nekaj nabralo; recimo Zlati petelin za najboljšo etno album, zmaga na festivalu Etno Kostel in zelo svetleča in bleščeča zmaga na festivalu Slovenska popevka 2009 s pesmijo Tisti nekdo. Po 29 letih obstoja smo se prvič preizkušali v Portorožu na festivalu melodij Morja in sonca in s pesmijo “Že nona mi je rekla, Tako kot je prav,” poželi številne simpatije in sprejeli tudi odločitev, da s tekmovalnostjo na festivalih še kar ne bomo odnehali.
Glede na to, da glavnina članov skupine prihajajo od Fare ob Kolpi, majhne vasice v občini Kostel , ki šteje približno toliko prebivalcev kot ima hiš, smo še posebej ponosni na tradicionalne jesenske nastope v Cankarjevem domu v Ljubljani. Gala koncertov v prestolnici se je doslej zvrstilo že enajst in vsak je mogočnejši in še bolje obiskan od prejšnjega. S pesmijo in vižami ohranjamo bogato in raznoliko slovensko ljudsko izročilo, odlikuje nas štiriglasno petje, glasbeniki kritiki pa nas – ne glede na to, da zaigramo skoraj vse, kar nam pride pod prste – uvrščajo med najboljše etno glasbene skupine na Slovenskem.
Prifarci so: Mitja Ferenc na berdi, kitari in bas kitari (drugi tenor), Valentin Južnič na bisernici (prvi bas), Martin Marinč na diatonični harmoniki (drugi bas), Toni Obranovič tudi na klavirski harmoniki (prvi tenor), Uroš Obranovič na bugariji (prvi tenor), Jernej Pečak na violini (drugi tenor) in Dejan Šuštar na braču (prvi bas).

Deli.