Zahvalna nedelja

leto 20
št. 41
8. november 2015


razpored svetih maš

nedelja, 8. november – 32. nedelja med letom – ZAHVALNA
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
–   + Jože Menih, greg.
           ob 10.00 – + Stane in Angelca Petrovič, obl.

ponedeljek, 9. november – Posvetitev lateranske bazilike
maše: ob 8.00 – + Franc Božič ter starši in sorodniki Guček
ob 18.30 – + Jože Menih, greg.

torek, 10. november – Leon Veliki, papež in cerkv. učitelj
maše: ob 8.00 – + Jože Menih, greg.
ob 18.30 – + Marija Vrečar (iz Doma)

sreda, 11. november – Martin, škof
maše: ob 8.00 – + Jože Menih, greg.
ob 15.00 kapela sv.Eme: + Urekovi
ob 18.30 – + Ana Cafuta

četrtek, 12. november – Jozafat Kuncevič, škof, mučenec
maše: ob 8.00 – + Jože Menih, greg.
ob 18.30 – + Terezija in Ivan Gologranc in Franc Mulej

petek, 13. oktobra – Stanislav Kostka, redovnik
maše: ob 8.00 – + Jože Menih, greg.
         ob 18.30 – + Frido Čavš, 30.dan

sobota, 14. november Nikolaj Tavelič, mučenec
maše: ob 8.00 – + Nikolaja Šilc (iz Doma)
ob 18.30 – + Jože Menih, greg.

nedelja, 15. november – 33. nedelja med letom
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
– + Jože Menih, greg.
ob 10.00 – + Edi Žnidar, obl., ter Silvo in starši Žnidar


Spoštovani!

Zahvalna nedelja je danes. Bogu, ki vse vzdržuje v bivanju, se z daritvijo in zahvalno pesmijo še posebej zahvaljujemo za vse letošnje pridelke, pa tudi za vse druge dobrote in vse odvrnjene nevarnosti.

Za veliko stvari smo hvaležni v teh dneh
še posebej pa bi se rad tudi v imenu Doma sv. Jožef zahvalil vsem, ki ga sooblikujete, da je to, kar je; kjer imate tudi župljani in obiskovalci naše cerkve ter krajani izredno pomembno mesto. Bog naj vam povrne sleherno dobro voljo in žrtev!

* * ** *

“Zahvala pastoralnim ustanovam po naših župnijah, še posebej katehetom in katehistinjam, članom ŽPS, cerkvenim pevkam in pevcem, zborovodjem, organistom, ministrantom, bralcem, veroučnim, mladinskim in molitvenim skupinam, zakristanom, krasilcem in vzdrževalcem cerkva … Zahvala vsem dobrotnikom, ki z darovi za sv. maše pa tudi z darovi pri sv. maši skrbite za naše duhovnike, za različne cerkvene ustanove pa tudi za vzdrževanje naših cerkva. Še posebej se zahvaljujem bolnikom, starejšim, onemoglim, da z molitvijo in tiho žrtvijo gradite Božje kraljestvo.“

(iz zahvale škofa dr. S.Lipovška na zahvalno nedeljo)


Vincencijev koledar »Pot«
V Društvu prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote so tudi letos pripravili Vincencijev koledar, tokrat na temo “POT”. Cena koledarja znaša 10 evrov, kupite pa ga lahko danes po sveti maši. Zbrana sredstva so namenjena ureditvi prostorov, kamor bo mogoče nastaniti družine v stiski in posameznike, ki so ostali brez strehe nad glavo. Vabljeni, da z nakupom koledarja podprete akcijo!

Pogovori o življenju in smrti
so vedno predmet našega vsakdanjega življenja in tako so na vrsti spet jutri, v ponedeljek, v Jožefovi dvorani našega Doma ob 17. uri. Lepo vabljeni z razmišljanji in vprašanji; čakata vas zdravnici, ga. Metka Klevišar in ga. Julka Žagar.

Martinovanje bomo letos obhajali že devetnajstič,
drugo leto bo jubilejno, zato lepo vabljeni v torek, 10. novembra, na predvečer sv. Martina, ob 16. uri v Kardinalovo dvorano. V besedi o vinu nas bo nagovorila priznana slovenska enologinja in vinska dama ga. Darja Bovha, zapeli pa nam bodo pevci Župnijskega zbora, Zbora zaposlenih našega Doma, Zbor stanovalcev in Fantje z Jožefovega hriba. Seveda bomo ob prigrizku tudi pokušali mlada vina, z njimi nazdravljali in si  gasili žejo. Še prej pa ga bomo blagoslovili. Dobrodošli v čim večjem številu!

Še eno praznovanje bo v torek,
in sicer petdeset let Katehetsko pastoralne šole v Sloveniji. K sklepni sveti maši ste vsi lepo povabljeni. Ta bo v naši cerkvi ob 18.30 in jo bo ob somaševanju še drugih slovenskih škofov in duhovnikov daroval ljubljanski nadškof in metropolit msgr. Stane Zore.

Izšel je znameniti Jegličev dnevnik,
ki ga je izdala naša Celjska Mohorjeva družba in ga bomo v okviru Mohorskih večerov predstavili v četrtek v Kardinalovi dvorani zvečer ob 19. uri. Lepo povabljeni k predstavitvi!

V življenje namesto v Barbarin rov
je naslov simpozija o duhovniku, teharskem beguncu in našem stanovalcu dr. Janezu Zdešarju. Mnogi se ga spomnite, poklonil nam je tudi obojne relikvije našega spravnega oltarja. Začel se bo v soboto ob 9.30 in končal v nedeljo s kosilom. Lepo vabljeni k različnim predavanjem o njem. Podrobnejši dnevni red imate na plakatih in letakih.

Sveta maša pri sv. Ani nad Teharjami
v soboto ob 15. uri in nato še kratka akademija pa je sestavni del tega simpozija.  Z njo se bomo spomnili na vse trpeče v taborišču, ki jim je bil pogled na hrib in zvon edina tolažba pred smrtjo. Lepo vabljeni tudi tja! Mašo bo daroval naš škof, program bodo oblikovali pa naši mladi.

Seja Župnijskega pastoralnega sveta
bo naslednji ponedeljek, 16. novembra, po večerni maši.

Teharje V nedeljo, 15. novembra, na Teharjah praznujejo god farnega zavetnika sv. Martina. Sveto mašo ob 10 h bo daroval minorit p. Ernest Benko, ki je tam vodil letošnji sv. misijon. Lepo vabijo k praznovanju.

Kapucini na Bregu in Župnija Celje-Sv.Cecilija
vabijo k praznovanju 400-letnice posvetitve kapucinske župnijske cerkve sv. Cecilije. V soboto, 14. novembra, ob 18 h slovesno sv. mašo vodi celjski škof dr. Stanko Lipovšek, ob 20 h pa bo slavnostni koncert župnijskega pevskega zbora Sv.Cecilije in Celjskega godalnega orkestra. V nedeljo, 15. novembra, sta slovesni sv. maši ob 8 h in 9.30. Mašuje provincial bratov kapucinov, br. Vlado Kolenko.

Pratika in Marijanski koledar za leto 2015
sta že na voljo (5,50 oz. 2,00 evra). Vabljeni, da si vzamete tudi kaj preostalega od verskega tiska, kar je na voljo na mizicah.

Čiščenje in krašenje cerkve
imate ta teden na skrbi verniki iz Celestinove ulice ter ulic ob njej. Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in okrašena primerno letnemu in liturgičnemu času!

Deli.