Svojcem stanovalcev Doma sv. Jožef

Spoštovani,

hvala Bogu, se vam za enkrat lahko javljam z veselim sporočilom. Vsi testi pri stanovalcih, ki jih je NIJZ opredelil kot rizične, gleda na okuženo zaposleno,  kot je bilo že v medijih, so bili negativni, sedaj imamo še izvide od zaposlenih, ki so bili z njo v stiku in je rezultat enak. 

Tega smo res veseli in upamo, da bo tako ostalo, nismo pa še iz rizičnega časa. Dokler ne bo drugačnih navodil in ne znakov okužb pri kom,  vse v hiši do srede ostane tako kot je. Če ne bo sprememb, se nato hiša spet sprosti na način življenja pred okužbo.  Če nam bo NIJZ dal drugačne usmeritve, vas bomo o tem obvestili. 

Stanovalce skušamo posamezno, kjer je mogoče, vodeno peljati ven. Pri nikomer za enkrat ni kakšnega spremenjenega stanja. Včeraj smo tudi vse hodnike in skupne prostore razkužili, kar je storil nacionalni laboratorij za varovanje zdravja. V upanju, da nevarnost ob okužbi izzveni, bomo skušali vse narediti, da bo za stanovalce čim bolje poskrbljeno, seveda pa jim svobode gibanja ne moremo in ne smemo omogočiti do predvidenega roka.

Lepo pozdravljeni z željo, da ostane tako kot je in se vrnemo na utečeno stanje z željo in prošnjo, da virus izgine iz okolja in spet zaživimo v polnosti. Hvala vam za razumevanje in ostanimo povezani z dobrimi željami in molitvijo.

Jože Planinšek s sodelavci

Celje, 17. septembra 2020 

Deli.