Spoštovani obiskovalci prireditev

Spoštovani obiskovalci prireditev v Domu sv. Jožef

Kot sicer v javnem življenju, tudi pri nas v hiši letošnje leto poteka vse v odvisnosti od virusa. Zaznamoval nas je spomladi, ko smo prekinili vse prireditve in tudi nastanitve, razen varstva starejših. Nekoliko smo začeli z dejavnostmi čez poletje in že sorazmerno dobro zasedli hišo za jesen, tako z nastanitvami kakor tudi s prireditvami. Napovednik smo pripravili le za čas do konca letošnjega leta a bo tudi tak  ostal neuresničen. Okužbe so začele skokovito naraščati, potrebno je bilo odpovedati čedalje več že načrtovanih prireditev, dokler nas ni prizadela okužba, ki je udarila tako med stanovalce kakor zaposlene v varstvu starejših.  Povsem smo prekinili z vsemi stvarmi in se posvetili le varstvu starejših, kjer imamo kar nekaj okužb tako med stanovalci kakor zaposlenimi. Borimo se in upamo, da bomo zaustavili širjenje, vendar virus je nepredvidljiv in bo potrebno, kljub naporom, pač sprejeti potek dogajanja in vztrajati v spopadu. Zaupamo v Božjo pomoč ob tem pa se zavedamo, da vsakdo pride enkrat na vrsto. Priporočamo se vam vsem, ki čutite z nami, da nas podprete z molitvijo, dobrimi mislimi in tudi neposredno pomočjo, če bo potrebno.  Že tako je težko za zdravstveni kader, normativi so nizki, naši zaposleni so mladi, skoraj deset jih je na porodniški, sedaj pa že devet okuženih.  Veseli smo, da so z nami zdravstveni dom, bolnica, sosednji domovi, kjer se vsi že doma spopadajo s pomankanjem kadra. Sploh pa so izredni naši zaposleni, ki se pogumno, vedro in požrtvovalno spopadajo s stanjem, celo iz porodniške je prišla sestra na pomoč. A kaj bo, ne vemo, zato bo vsaka roka, še posebej pa zdravstvena ali negovalna, če bo treba,  prišla še kako prav.

Do nadaljnjega so tako odpovedane vse prireditve, tudi razvoza hrane ne moremo vršiti neposredno, temveč bomo to skušali zorganizirati preko najetega gostinca za ta čas, kolikor bo mogoče. Pouk na orglarski šoli delno poteka na daljavo, ko gre za teoretične predmete, praktični del pa je prekinjen.

Hvala vam, ko nas spremljate. To nam daje upanje. Dani trenutek je dejstvo, sprejemamo ga, vztrajamo in zaupamo, da bomo iz njega izšli z novo izkušnjo. Naj bo vse darovano Gospodu, za nekaj bo dobro. Druge rešitve ni in vsi smo na istem. Zagotovo pride čas, ko bomo spet skupaj, tako pri mašah kot izobraževanjih, veselju in druženju, do takrat pa vsak na svojem in tudi skupaj vztrajajmo.

Jože Planinšek s sobrati in vsemi sodelavci ter stanovalci            

(fotografija je nastala na Martinovanju leta 2016 v avli Doma)

Deli.