Specialne delavnice in seminarji na Orglarski šoli sv. Jožefa Celje

orglarska logo za mail

Orglarska šola sv. Jožefa Celje 
vabi na specialna predavanja, delavnice in seminarje:


DELAVNICA: GREGORIJANSKO PETJE PRI BOGOSLUŽJU

Lepota in uporabnost gregorijanskega koralnega petja pri mašah oz. bogoslužju je neizmerna, a smo dostikrat tako duhovniki kot organisti in pevci premalo usposobljeni za to. Praktična delavnica je namenjena prav temu, da bi tako lažje in prav obogatili naša bogoslužja ter jim dodali posebno liturgično vzvišenost. Voditelj, sicer diplomant Akademije za glasbo in ljubljanski stolni organist, je še kako posrečena priložnost, ki jo je škoda zamuditi. Duhovniki, organisti in pevci, vabljeni! 

Sobota, 28. januarja 2017, od 9.30 do 13. ure, v cerkvi Sv. Jožefa Celje
Vodi: Gregor Klančič
Prosimo za prijave na 059-073-800 ali info@jozef.si

gregor-klancic


Koncert iz sklopa Glasba na hribuKlaus Kuchling – orgelski koncert

Na februarskem koncertu iz sklopa Glasba na hribu, bomo prisluhnili stolnemu organistu in profesorju iz Celovca, Klausu Kuchlingu.

Klaus Kuchling je študiral je pri Petru Planyvasky in Alfredu Mitterhofer na Dunaju. Od leta 1991 poučuje orgle in klarinet na celovškem deželnem konzervatoriju, od leta 1998 do 2012 tudi na univerzi za glasbo na Dunaju. Od leta 1992 dela kot stolni organist v Celovcu. Njegova zgoščenka in posnetki kažejo njegov širok repertoar. Poleg praizvedb sodobne glasbe mu je posebno pri srcu sodelovanje z drugimi umetniki (ples, performansi).  Kot solist, ali v različnih zasedbah in član žirije je dejaven na orgelskih tekmovanjih v Evropi in drugod. Kot vodja zbora in dirigent Koroškega zbora madrigalistov od leta 1998 uveljavlja tudi svoj umetniški rokopis v vokalni glasbi.

Sreda, 1. februarja 2017, ob 19. uri, v cerkvi Sv. Jožefa Celje
Vstop prost  – vabljeni!

klaus-kuchling


Orgelski seminar: IZPOPOLNJEVANJE V ORGELSKI IGRI

Seminar vodi mednarodno uveljavljen organist Klaus Kuchling; stolni organist in profesor iz Celovca.

Četrtek, 2. februarja 2017, od 9.30 do 18. ure
Prijave in informacije na 059-073-800 ali miha.lokovsek@jozef.si

orgelski-seminar-klaus-kuchling


Delavnica: LJUDSKO PETJE PRI BOGOSLUŽJU

Slovenska ljudska pesem nasploh, cerkvena pa še posebej, je nekaj izrednega v evropskem prostoru in kako pomembno je, da jo znamo negovati in ohranjati ter prav uporabljati. Posebna delavnica, ki jo že nekaj let pripravlja duhovnik in glasbenik, je lepa priložnost, tako za duhovnike kot organiste in pevce, da se v tem utrdite, zato lepo povabljeni nanjo.

Sobota, 4. februarja 2017, od 9.30 do 13. ure
Voditelj: mag. Tomaž Nagode

Prijave in informacije na 059-073-800 ali info@jozef.si

tomaz-nagode-delavnica-ljudskega-petja

Deli.