Orglarska šola sv. Jožefa Celje vabi k vpisu

ORGLARSKA ŠOLA sv. Jožefa v Celju

vabi k vpisu za novo šolsko leto 2019/2020

V štiriletnem izobraževanju, ki poteka  v sodelovanju z Glasbenimi šolami Celje, Šentjur in Velenje, boste prejeli široko glasbenoin liturgično znanje s poudarkom na obvladovanju orgelske igre in vokalne tehnike ter poznavanjuzborovodskih in dirigentskih veščin.

Za vse, ki vam manjka glasbenega predznanja, pa v pripravnici nudimo izobraževanje osnov klavirske tehnike in teorije.

Vpis poteka do septembra 2019

Vse dodatne informacije:

tel.:059-073-800, www.jozef.si,
e-mail:miha.lokovsek@jozef.si

plakat: Vabilo k vpisu na Orglarsko šolo 2019/2020

Informativna zloženka


Orglarska šola sv. Jožefa Celje obeležuje že dobrih 15 let delovanja. V tem času je šolo obiskovalo več kot 72 učencev iz različnih krajev naše škofije. Več kot 47 učencev je sedaj aktivnih na župnijah, 6 učencev iz naše Orglarske šole pa je oz še nadaljuje študij orgel na fakulteti.

 

Na šoli se zavedamo, da so vzgoja, predvsem pa podpora in spodbuda tisto, kar mladi potrebujejo za vestno in zavzeto opravljanje organistovske službe, kar pa je danes, ob tolikšni ponudbi različnih dejavnosti za njih na vseh področjih toliko bolj izrazito naša poklicanost. Trudimo se, da učenci dobijo dobro glasbeno in liturgično izobrazbo ter strokovno podporo pri njihovem delu, vzpodbudo pa jim lahko daje še posebej župnija kjer delujejo.

 

Šolanje naših učencev poteka v sodelovanju z okoliškimi glasbenimi šolami, kjer učenci pridobijo vso znanje orgelske igre, naša šola pa omenjenemu doda vse potrebno za samostojno delo organista v pastorali na župniji. Predmeti kot so harmonija, improvizacija, liturgika z duhovnostjo, dirigiranje, zborovodstvo, kantorstvo, vokalna tehnika, zgodovina cerkvene glasbe in drugi so velik doprinos k stokovnemu in predvsem duhovnemu oblikovanju organista.

Pozorni smo tudi na tiste učence oziroma kandidate, ki nimajo formalnih pogojev za vpis na javne glasbene šole, imajo pa sicer voljo in tudi za take poskrbimo. Trenutno je vpisanih kar nekaj učencev, ki so že bodisi zaposleni, študentje oziroma obstoječi organisti po župnijah in imajo željo po nadgradnji svojega znanja ter duhovne rasti. Za vse te izvajamo pouk igranja orgel s priznanimi pedagogi glasbenih šol, hkrati obiskujejo pa tudi omenjene predmete.

Vabljeni nadobudni glasbeniki ter organisti in zborovodje k vpisu na našo Orglarsko šolo!

Deli.