Orgelski seminar; Jonas Herzog, Švica

Seminar za organiste

Sobota, 14. maja 2022, od 9.30 do 16.00

Voditelj: Jonas Herzog, Švica

Prosimo za prijave na 059-073-800 ali info@jozef.si

Prispevek za seminar je 15EUR in se poravna ob prihodu.


Koncert iz sklopa Glasba na hribu:
– Orgelski koncert ob seminarju
Nastopa: Jonas Herzog, Švica

Petek, 13. maja 2022, ob 19. uri, v cerkvi sv. Jožefa Celje


Življenjepis:

            Jonas Herzog se je rodil leta 1980 in odraščal v Nussbaumenu v Švici. Prvih lekcij orgel se je učil pri Andreasu Wittwerju. Nadaljeval študij na Visoki šoli za glasbo v Zürichu – orgle s Petrom Reichertom (pedagoška diploma) in pri Stefan Johannes Bleicherju (koncert – in solist diploma) in nato študiral zborovsko dirigiranje pri Beat Schäfer (diploma iz kantorstva).  

            Nadaljeval z intenzivnim študijem organologije. Je glavni organist pri sv. Martinu Baar in organist na pokopališču Rosenberg v Winterthuru. Je pobudnik in vodja projekta “Ehrendingerstrasse cerkvenih koncertov”.

             Vsakoletni številni koncerti kot solist in komorni glasbenik. Sodeluje s priznanimi umetniki in ansambli. Koncerti s Stefanom Müllerjem (Duo Tastologie.ch) na različnih glasbilih s tipkami. Je tudi orgelski svetovalec. Dirigent različnih pevskih zborov v Aargau in Zürichu. Prejemnik nagrade Kiwanis Music Prize za orgle v Zürichu. Posnel je že več zgoščenk in radijskih posnetkov.

ellschaft (Nemčija), Švedsko orgelsko društvo idr. 2000- 2011: organizacija okoli 25 koncertnih in izobraževalnih projektov mednarodno uveljavljenih tujih umetnikov, namenjenih slovenskemu orgelskemu podmladku

Deli.