Orgelski recital: Ana Koželj + FOTOGALERIJA

Za nami je nestrpno pričakovan recital s sveto mašo, ob sklepu šolanja na naši Orglarski šoli sv. Jožefa Celje. Na orglah se nam je predstavila naša Ana Koželj, študentka 2. letnika dentalne medicine in vsestransko nadarjena glasbenica. Vsa ta leta je ob sobotah redno in predvsem navdušeno ter vestno prihajala na Jožefov hrib k pouku teoretičnih predavanj in k instrumentu orgel vse iz Strunjana. Draga Ana, Bog blagoslovi tvoja neizmerna prizadevanja, ter skrb za bogatenje bogoslužja in vedno dobrodošla na Jožefovem hribu!

Recital smo izvedli ob upoštevanju in preverjanju PCT pogoja in priporočilih NIJZ.


Orglarska šola sv. Jožefa Celje vabi na

SKLEPNI ORGELSKI RECITAL
program bo izveden med sveto mašo

Ana Koželj
Mentorici: Neža Ulaga, Andreja Golež Gruden

SOBOTA, 6. NOVEMBRA 2021, ob 18.30,
v cerkvi Sv. Jožefa Celje 

Za vstop na koncert je potrebno izpolnjevati pogoj PCT in nositi zaščitno masko.

VSTOP PROST – VABLJENI!

Ana Koželj je študentka 2. letnika smer dentalna medicina na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani. Za klavir je prvič sedla pri sedmih letih, ko je začela hoditi v Glasbeno šolo Koper, podružnica Izola, k profesorici klavirja Bredi Pečnik – Božič. Pri njej je tudi dokončala z odliko višjo stopnjo glasbene šole.

Po pobudi in namigu Frančiškanskega patra Nika Žvoklja, ki je v tistem času služboval kot strunjanski župnik, jo je za igranje cerkvenih orgel navdušila organistka in zborovodkinja strunjanske župnije Rožana Špeh. Po zaključeni višji glasbeni šoli, je želela glasbeno pot nadaljevati in se je po spletu okoliščin odločila za Orglarsko šolo sv. Jožefa Celje. Tu je pouk orgel obiskovala pri Andreji Golež Gruden in Neži Ulaga.

Ana aktivno igra pri liturgijah in mašah, krstih in porokah, na orglah je tudi spremljala zbor Stella Maris Strunjan, s klavirjem pa se je aktivno udejstvovala na šolskih proslavah in nastopih v Avditorju Portorož.

Ana že od nekdaj rada poje, začela je v šolskem zboru na osnovni šoli Pier Paolo Vergerio il Vecchio v Kopru, pri šestnajstih je začela hoditi na solo petje v Glasbeno šolo Koper k skladatelju, pevcu in dirigentu Andreju Makorju.

Trenutno poje v Dekliškem pevskem zboru glasbene šole Koper, pod uspešno taktirko Maje Cilenšek, ki je leta 2019 zmagal na 15. mednarodnem zborovskem tekmovanju Flandrije v Belgiji in lani tudi posnel zgoščenko šestnajstih skladb iz koncerta v cerkvi Sv. Ane v Framu pri Mariboru.

Deli.