Orgelski nastop-Ana Rehar; galerija

… v letošnjem letu naša Orglarska šola sv. Jožefa praznuje 20 let delovanja in kako bi mogli lepše začeti praznovanje kot z orgelskim nastopom ob sklepu šolanja naše Ane Rehar!

Ana je bila z glasbo zaznamovana že kaj kmalu, v svoji rani mladosti, kar je še posebej čutiti tudi danes. Žena, prizadevna mati, učiteljica, organistka in zborovodkinja, ki si iz tedna v teden, iz učne ure v uro, z udejstvovanji na seminarjih, izobraževanjih in izpopolnjevanjih prizadeva za glasbeno liturgično bogatenje in zavzeto ter s pridom prenaša svoje znanje na kar dva zborčka; župnijskega in domačega ????

Draga naša Ana, iskrena hvala za tvoje neomajno glasbeno prizadevanje, ki izhaja iz tebe pa vendar vedno v čast in veselje vsem drugim! Vedno dobrodošla na naši šoli in hvala, ker kljub neštetim preigranim uram ostajaš z nami še naprej! ????

Hvala tudi obema mentorjema, tako Simonu Jagru kot sedaj Neži Ulaga in vsem domačim, ki ji z iskreno vzpodbudo stojite ob strani!


ORGELSKI NASTOP
Ana Rehar
igrana sveta maša ob sklepu šolanja na Orglarski šoli sv. Jožefa Celje
PETEK, 20. OKTOBRA 2023, ob 18.30,
v župnijski cerkvi sv. Jožefa, Celje


Ana Rehar o sebi:
Rojena sem 8. 9. 1980 v Celju. Odraščala v kmečki družini kot šesti, najmlajši otrok. Prevzeta nad lepoto glasbe, kadar je oče ob velikih slovesnostih pritrkoval na zvon v Marijini cerkvici v Špitaliču pri Slov. Konjicah. Botra, cerkvena pevka Rozalija Kolar, mi je bila velik zgled. Kot samouk pri trinajstih začela spremljati cerkvene pevce na el. klaviature. Pri štirinajstih opravim 1. razred glasbene šole za klavir v Glasbeni šoli v Slov. Konjicah. Sledi čas srednje šole – gimnazija, v domačem cerkvenem pevskem zboru občasno sodelujem. V času izobraževanja na fakulteti ostajam občasna pomožna organistka na špitalskem koru. Po poroki in rojstvu prvega otroka za nekaj časa opustim sodelovanje v domači župniji. Leta 2007 se odzovem povabilu domačih pevcev, da bi se kot organistka vrnila na špitalski kor. Zberem pogum in se vpišem na Orglarsko šolo sv. Jožefa. Najprej opravim pripravnico za klavir (5 let), nato se zame nadaljuje izobraževanje na orglah. Leta 2013 preneham z izobraževanjem, 2014 se rodi tretji otrok. Svoje glasbeno znanje sem pridobivala tudi z udeležbo na več seminarjih. Čez nekaj časa poskusim nadaljevati, do leta 2018, ko je na poti četrti otrok. Izobraževanje na Orglarski šoli čaka do leta 2022, ko želim zaključiti šolanje. V času od leta 2007 do sedaj sem organistka in zborovodja mešanega manjšega pevskega zbora v župniji Špitalič.

Deli.