Molitev za mir v Ukrajini

Spoštovani člani in članice Vincencijanske družine,

generalni superior gospod Tomaž Mavrič MD nas vabi, da se na pobudo svetega očeta papeža Frančiška jutri na pepelnično sredo zberemo k molitvi za mir Ukrajini. Člani in članice svetovne Vincencijanske  družine se bomo k molitvi zbrali ob 8.00 po ljubljanskem, to je srednjeevropskem času (= ob 9.00 po kijevskem času).

Pridružimo se molitvi in povabimo še ostale člane/članice iz naših skupnosti, društev, združenj, organizacij ali družin in seveda prijatelje ter znance. Naj se nas v molitvi poveže čim več.

Povezani v molitvi, Robert Petkovšek CM, vizitator (Slovenska provinca Misijonske družbe in Vincencijanska družinaCongregatio Missionis)

Pri molitvi za mir v Ukrajini se bomo srečali na spodnjih YouTube naslovih glede na izbrani jezik. Posnetki bodo tu ostali, zato se bomo lahko molitvi »pridružili« tudi pozneje.
Angleško: https://youtu.be/_fNGEm8ZGQM
Špansko: https://youtu.be/AVQfFLGbi98
Francosko: https://youtu.be/UDUWV6NyjKc
Portugalsko: https://youtu.be/AZ85M6aBeiw
Italijansko: https://youtu.be/GOsudY47EOg
Poljsko: https://youtu.be/nQe4tVFWBzA
Ukrajinsko: https://youtu.be/NvqWfGe0HkM

Molitev na priprošnjo blažene sestre Marte Wiecke:

Gospod Bog, sestro Marto Wiecko si poklical v Družbo hčera krščanske ljubezni, da je sledila tvojemu Sinu in mu služila v ubogih in bolnih.

Pokorna tvojemu klicu je hodila po poti vincencijanskega poklica in se popolnoma posvetila služenju, dokler ni dala svojega življenja za bližnjega.

Zahvaljujemo se ti za vse, kar si storil v življenju svoje služabnice. 

Po njeni priprošnji te prósimo, Gospod, izkaži nam moč svoje ljubezni in nam podéli milost, za katero te ponižno in zaupno prósimo, če je v skladu s tvojo voljo –

ZA MIR V UKRAJINI 

Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.

Oče naš … Zdrava Marija … Slava Očetu … 

O Marija, brez madeža spočeta, prosi za nas, ki se k tebi zatekamo.

Deli.