KRISTUS, Kralj vesoljstva; sv. Cecilija

leto 20
št. 43
22. november 2015


razpored svetih maš

nedelja, 22. november – KRISTUS, Kralj vesoljstva; sv. Cecilija
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
– + Jože Menih, greg.
ob 10.00 – + Marija, 2. obl., in Franc Dečman

ponedeljek, 23. november – Klemen I., papež
maše: ob 8.00 – + Rudi Stiplovšek
ob 18.30 – + Jože Menih, greg.

torek, 24. november – vietnamski mučenci
maše: ob 8.00 – + Branko Karner, obl.
ob 18.30 – + Jože Menih, greg.

sreda, 25. november – Katarina Aleksandrijska, mučenka
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 15.00 kapela sv.Eme: Mariji v zahvalo in dober namen
ob 18.30 – + Ivan Novak, 30. dan

četrtek, 26. november – obletnica posvetitve celjske stolnice; Leonard
maše: ob 8.00 – v zahvalo
ob 18.30 – + Marija Vrečar

petek, 27. november – Marija s čudodelno svetinjo, Modest in Virgil,
maše: ob 8.00 – za verne duše
         ob 18.30 – v čast Brezmadežni s čudodelno svetinjo

sobota, 28. november Katarina Labouré, s.usmiljenka, vidkinja
maše: ob 8.00 – v čast sv. Katarini Labouré
ob 18.30 – + Kristina Mernik

nedelja, 29. november – 1. adventna nedelja – NEDELJA KARITAS
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – po namenu sester usmiljenk


Spoštovani!

Otvoritveno slavje ob praznovanju 10. obletnice
naše celjske škofije je danes ob 15 h v stolnici sv. Daniela. Vse vernike in še posebej člane ŽPS lepo vabi naš škof dr. Stanko Lipovšek. Pri slovesnosti bodo posebej sodelovali tudi Fantje z Jožefovega hriba.

Vincencijeva konferenca
vabi sodelavce k izdelovanju adventih venčkov v sredo od 9. ure dalje v Lazarjevi hiši. Pripravljali jih bodo za obdaritev naših starejših v župniji in Domu. Lepo vabljeni, da se pridružite v čim večjem številu!

Izdelovanje adventnih venčkov
bo tudi v soboto v Martini hiši našega Doma. Povabljeni še posebej otroci, ki si boste od 9. do 11. ure  pod vodstvom članov Vincencijeve konference lahko napravili lep venček! Seveda enako povabljeni tudi stanovalci našega Doma in vsi  k druženju ob tej priložnosti!

Srečanje Otrok Brezmadežne
ob prazniku Brezmadežne s čudodelno svetinjo je v soboto, 28. novembra, v naši kapeli ob 10 h. Pripravljata ga lazarist, g. Franci Rataj, in sestra Rozalija Laznik. Vabljeni!

***
Čestitke organistoma, pevkam in pevcem ob današnjem godu SV. CECILIJE z željo, da se vam še kdo pridruži pri petju – bogoslužju!

Pogovori o življenju in smrti
imajo ob iztekajočem se Cerkvenem in kmalu tudi koledarskem letu še novo dimenzijo. Lepo povabljeni jutri, v ponedeljek, ob 17. uri v Jožefovo dvorano, kjer bosta pogovore spet usmerjali in spodbujali zdravnici Metka Klevišar in Julka Žagar.

Srečanje staršev veroučencev
je jutri ob 19. uri (po maši). Starši, lepo povabljeni!

Gore, zdravje mojemu življenju in duhovnosti
je naslov torkovega večer, ko bo z nami zdravnik, letalec, gorski reševalec, alpinist in še veliko … gospod dr. Jurij Gorjanc. Lepo vabljeni ob 19. uri v Kardinalovo dvorano. Prepričani smo, da ne bo nikomur žal. Res dobrodošli!

Ali znamo sprejemati Ljubezen?
pa je naslov četrtkovega večera, ko bo z nami razmišljala na gornjo temo gospa Alenka Rebula, izredno zanimiva predavateljica, sicer hči pisatelja prof. Alojza Rebule. Lepo vabljeni v Jožefovo dvorano ob 19. uri!

Tečaj pisanja ikon,
začetni in nadaljevalni, bo potekal v našem Domu od četrtka, 26., do nedelje, 29. novembra. Še so možne prijave do jutri.

Letošnje romanje v Kompostelo
boste lahko doživljali vsi ob predstavitvi, ki bo prihodnjo nedeljo ob 16. uri v Kardinalovi dvorani. Ob slikah in sodelovanju drugih udeležencev romanja bo razmišljal Jože Planinšek.

Blagoslov adventnih venčkov
je prihodnjo nedeljo – 1. adventno – pri obeh sv. mašah. S postopnim prižiganjem sveč na adventnem venčku in z molitvijo ob tem se bomo pripravljali na Jezusov prihod. Nabirka 1. adventne nedelje – nedelje Karitas – je namenjena za cerkvene dobrodelne ustanove, zlasti za Karitas, tretjina po ostane domači Vincencijevi konferenci.

Teden Karitas z geslom V službi človekovega dostojanstva je v tednu pred začetkom adventa. V okviru tega tedna bo tudi Dobrodelni koncert Klic dobrote za družine v stiski v dvorani Golovec v Celju v sredo, 25. novembra 2015, ob 20 h. To je tradicionalni dobrodelni koncert za družine v stiski. Organizatorja koncerta sta Slovenska Karitas in RTV Slovenija. Ta dan je tudi romanje sodelavcev Karitas na Slomškovo Ponikvo, kjer je ob 12 h sv. maša. Vsi romarji so nato ob 16 h povabljeni na javno generalko za večerni dobrodelni koncert. Vstopnice za večerni koncert (10 evrov) so na voljo pri Škofijski Karitas Celje in v knjigarni Celjske Mohorjeve družbe, nekaj pa jih je tudi na recepciji našega Doma.

Člani koalicije Za otroke gre
bodo v sredo 25. novembra ob 17. uri pripravili srečanje v Celjskem domu. Ob kulturnem programu bo razloge za udeležbo na referendumu predstavljala gospa Metka Zevnik. Kristjani ob teh dogodkih ne moremo biti ravnodušni zato lepo povabljeni k sodelovanju in odzivu.

Pratika in Marijanski koledar za leto 2016
sta na voljo (5,50 oz. 2,00 evra). Vabljeni, da si vzamete tudi kaj preostalega od verskega tiska, kar je na voljo na mizicah, in seveda vabljeni k naročilom, zlasti Družine, Ognjišča, Misijonskih obzorij, Prijatelja in Mohorjevih knjig.

Miklavževo se bliža
in Miklavž je že napovedal, da bo tudi letos prišel med nas. To se bo zgodilo v soboto, 5. decembra, ob 16. uri. Starši lahko prijavite svoje pridne otroke zanj, da bo vedel načrtovati obdaritev. To lahko storite, ko pripeljete otroke k verouku ali v recepciji našega Doma kadarkoli, oziroma pred ali po maši tudi v zakristiji ali pisarni.

Čiščenje in krašenje cerkve
imate ta teden na skrbi verniki iz ulic Pod gradom, Vilharjeva in Cesta na Grad-1.del. Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in okrašena primerno letnemu in liturgičnemu času.

 

Deli.