Kresovanje s Prifarskimi muzikanti

S ponosom smo tudi letos, ob kresu, zrli v ogenj, ki je plal na hribu nad Celjem. Kot običajno, smo kres prižgali po prireditvi v katero je uvedel koncert Prifarskih muzikantov. Pozdrav domovini je izrekel celjski podžupan gospod Vladimir Ljubek. Praznovanje se je začelo z izrazom hvaležnosti pri sv. maši, kjer smo se spomnili vseh, ki so zaslužni, da imamo svojo domovino, da lahko govorimo svoj jezik in da lahko ohranjamo slovensko pesem. Združeni pod vodstvom Primoža Krta so zapeli Fantje z Jožefovega hriba, Jožefinke, župnijski zbor in zbor zaposlenih. Že tradicionalno pa so bili tudi z nami člani Godbe na pihala s Svetine.

Takole pa nas je s skrbno besedo pozdravil podžupan Mestne občine Celje, g. Vladimir Ljubek, za kar se mu iskreno zahvaljujemo:

“Spoštovane gospe in gospodje Nocoj je resnično lep večer, ki nas je povezal v praznovanju dveh pomembnih praznikov. Danes je praznik rojstva Janeza Krstnika, jutri pa bo Dan državnosti, osrednji praznik naše drage domovine. Dan, ko se spominjamo razglasitve samostojnosti in neodvisnosti Slovenije. Imamo torej kar dva razloga, da se ob prižigu kresa in ob tako zanimivem kulturno-zabavnem programu, ki ste ga pripravili, vsi skupaj poveselimo in se z optimizmom uzremo v prihodnost. Ob prazniku domovine se še posebej zavemo, kako ponosni smo lahko, da živimo v lepi, svobodni, suvereni in demokratični državi. V državi, ki uživa mednarodni ugled in utrjuje svoj položaj v Evropski uniji in širši mednarodni skupnosti. Čeprav je od 25. junija 1991, ko je Slovenija uradno postala neodvisna, minilo že 28 let, se še vedno spominjamo, s kakšnim zanosom, veseljem in upanjem smo stopili na novo pot. Slovenci smo bili takrat enotni kot še nikoli prej. Povezovali so nas prijateljstvo, pogum in velika ljubezen do domovine. Te vrednote nas še vedno povezujejo in verjamem, da jih bomo znali prenesti na otroke, ki bodo nekoč krojili našo skupno prihodnosti. Brez samostojne Slovenije ne bi imeli vsega tega, kar imamo danes. Tudi naše Celje ne bi doseglo takšnega razvoja, kot ga je. V zadnjih letih smo z občinskim, državnim in evropskim denarjem uresničili številne pomembne projekte na različnih področjih, ki so omogočili lepše in kvalitetnejše življenje našim občanom. Verjamem, da bomo s projekti, ki jih še načrtujemo, ustvarili mesto, ki v katerem bodo rade živele vse generacije. Torej takšno mesto, iz katerega mladi ne bodo odhajali v tujino, saj bodo lahko svoje sanje uresničili na domačih tleh. Želim vam, da bi preživeli lep večer in da bi tudi jutrišnji državni praznik praznovali prijetno in s spoštovanjem ter ljubeznijo do naše lepe domovine.”

Deli.