Koncert in orgelski seminar s prof. Klausom Kuchlingom

Mesec februar so pri sv. Jožefu začeli v znamenju glasbe. Sredin večer smo preživeli ob poslušanju koncerta iz sklopa Glasba na hribu, ki ga je izvedel Klaus Kuchling. Z izvajanjem najrazličnejših del, starejšega in novejšega kova, bolj in manj poznanih skladateljev, je v kar najlepši luči predstavil spekter zvočnih barv, ki jih premorejo tukajšnje orgle.

Koncertant od leta 1991 deluje kot profesor na Koroškem deželnem konservatoriju v Celovcu. Svoj dar za poučevanje je delil z udeleženci seminarja v četrtek, ko se nas je ob orglah zbralo lepo število mladih, ki smo želeli nadgraditi svojo orgelsko igro.

V cerkvi smo ob učenju preživeli dobršen del dneva in vsak je prišel na vrsto za individualni pouk s profesorjem. In kako hitro mine čas v prijetnem vzdušju! Pokazal je izjemno močno voljo, zagnanost, potrpežljivost za delo z mladimi glasbeniki, kar je znal izraziti tudi s humorjem in neminljivim nasmehom na obrazu. Podal nam je nove smernice, tako za tehnično kot tudi muzikalno nadgraditev našega izvajanja, za kar smo mu udeleženci neizmerno hvaležni in upamo, da bomo še kdaj dobili priložnost za muziciranje z njim.

B: Neža Ulaga
F: Miha Lokovšek

Deli.