Seminar ljudskega petja za organiste in pevovodje-galerija

… organist, kantor, zborovodja se pri bogatenju in glasbenem doprinosu bogoslužju daje z vso svojo predanostjo, s svojim znanjem in držo ter iskreno molitvijo. Le tako je lahko poosebljeno vabilo k ljudskemu prepevanju pri sveti maši. Stolni organist ljubljanski, prof. Gregor Klančič je pričujoč dokaz za to.

V okviru izobraževanj na Orglarski šoli sv. Jožefa Celje smo hvaležni prisluhnili njegovi vzdpodbudi, na delavnici ljudskega petja za organiste in pevovodje. Naj naštejemo samo nekaj njegovih poudarkov:
• “Besedilo cerkvenih pesmi je molitev. Se tega zavedamo?”
• “Izbira primerne hitrosti podajanja in prilagoditev glasovnega obsega”
• “Biti eno v podajanju – to nas združuje v občestvo”
• “Pomen petja pri bogoslužju”
• “Osnovno poznavanje navodil o glasbi pri bogoslužju”
• “Poglabljanje v sporočilnost cerkvenega leta (izbor primernih pesmi)”

Spoštovani prof. Klančič, iskrena hvala za vsa vaša neumorna prizadevanja in vzore Orglarska šola v Ljubljani, po kateri se zgledujemo in prizadevamo tudi na naši Orglarski šoli sv. Jožefa.Dobrodošli na Jožefovem hribu!

Seminar ljudskega petja za organiste in pevovodje

Ljudsko petje je nekaj tipičnega za našo krajevno Cerkev in prav zato tudi še večja naloga in odgovornost, da ga prav ohranjamo tudi za prihodnost. Vabljeni vsi, ki se zanj trudite, tako z vodenjem petja kakor igranjem po župnijah, da se nam pridružite na posebnem seminarju, ki naj pripomore k temu, da se bo prav ohranjalo in utrjevalo ter poživljalo.

Sobota, 3. februarja 2024, od 9.30 do 13. ure

Voditelj: Gregor Klančič, stolni organist v Ljubljani

Prosimo za prijave na 059-073-800 ali info@jozef.si, do 1. februarja

Udeležba je brezplačna, mogoči so prostovoljni prispevki – vabljeni!

Deli.