6. nedelja med letom

leto 20
št. 8
15. februar 2015

 

razpored svetih maš

nedelja, 15. februar – 6. nedelja med letom
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Dora Žmaher in Marjan Žmaher

ponedeljek, 16. februar – Julijana Koprska, mučenka
maše: ob 8.00 – + Julijana Kolman in sorodniki
ob 18.30 – + Ante Ivezić, 1. obl.

torek, 17. februar – Sedem ustanoviteljev reda servitov
maše: ob 8.00 – + Franc Guček in Ana ter stari starši Guček in Plahuta, greg.
ob 18.30 – + Bojana Zdovc

sreda, 18. februar – PEPELNICA
maše: ob 8.00 – + Franc Guček in Ana ter stari starši Guček in Plahuta, greg.
ob 15.00 (Emina k.): – + Marija Rutar in Ivan
ob 18.30 – + Slavica in Stanko Dobrajc

četrtek, 19. februar – Konrad iz Piacenze, spokornik
maše: ob 8.00 – + Franc Guček in Ana ter stari starši Guček in Plahuta, greg.
ob 18.30 – Jože Flajs in družna Petek

petek, 20. februar – Sadot in perzijski mučenci
maše: ob 8.00 – + Franc Guček in Ana ter stari starši Guček in Plahuta, greg.
ob 18.00 – križev pot
ob 18.30 – po namenu darovalke

sobota, 21. februar Peter Damiani, cerkveni učitelj
maše: ob 8.00 – + Franc Guček in Ana ter stari starši Guček in Plahuta, greg.
ob 18.30 – + Rajko Gabrovec

nedelja, 22. februar – 1. postna nedelja
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
0b 14.30 –  rožni venec pot na Kalvariji
ob 10.00 – + Marija in Franc Dečman 

* * * * *

Spoštovani!

Predlaganje in izbiranje članov v Župnijski pastoralni svet

Po župnijah Cerkve na Slovenskem bomo po petih letih zopet izbirali člane ŽPS. Povabljeni smo že bili, da razmišljajmo in se pogovarjajmo o tem, kdo v naši župniji oz. oltarnem občestvu  bi bil primeren in pripravljen sodelovati v ŽPS ter da molimo za dober potek te izbire. V Sporočilih slovenskih škofij (11/2014) je glede izbiranja zapisano:

»Župnijski pastoralni svet (ŽPS) je po odloku Slovenske škofovske konference obvezen za vse župnije. Prav tako je za vso Slovenijo določen enoten datum novih »volitev«: 2. postna nedelja, 1. marca 2015. Izraz »volitve« članov župnijskih pastoralnih svetov vsebuje tri etape: predlaganje, izbiranje in imenovanje. Na 1. postno nedeljo verniki prejmejo formular s pojasnili za predlaganje članov za ŽPS iz njihovega neposrednega okolja. Naslednjo nedeljo, 1. marca 2015, izpolnjene liste vrnejo. Odbor za pripravo in izvedbo »volitev« z župnikom pregleda vrnjene predloge in glede na število glasov iz posameznih območij ter primernost predlaganih kandidatov (polno občestvo s Cerkvijo) sestavi predlog za članstvo ŽPS. Župnik vsakega posebej vpraša, ali sprejme članstvo na podlagi predlogov župljanov. Če odkloni, povabi naslednjega po številu dobljenih glasov. Poleg izbranih članov sestavljajo ŽPS še člani po »službeni dolžnosti« (npr. predstavniki skupin), za uravnoteženje ŽPS (npr. glede na spol, poklic ali starost) pa lahko župnik imenuje še do pet članov. /…/ Člani novega ŽPS imenovanja prejmejo na belo nedeljo.«

V veliki hvaležnosti dosedanjemu ŽPS in v upanju na sodelovanje vseh, ki prihajate v našo cerkev, vas vabimo k letošnjim »volitvam« v ŽPS.

Molitvena ura za duhovne poklice
ki jo tokrat pripravlja naša celjska dekanija, je danes popoldne ob 15 h v Marijini cerkvi v Celju. Ob 16 h je nato še sv. maša. Lepo povabljeni!

Burka Janeza Jalna »Sladoled«
nas bo razveselila na današnjo pustno nedeljo ob 16. uri v Kardinalovi dvorani. Pripravljajo nam jo naši mladi. Lepo povabljeni, lahko se boste od srca nasmejali, kot se za ta čas spodobi. Izkoristimo vse priložnosti za druženja, tako bomo po igri lahko še poklepetali, nazdravili in posegli še po kakšnem krofu. V tem duhu nas razveseljuje na današnjo nedeljo tudi naša Vincencijeva konferenca, ko nas spet razvaja s krofi in čajem, enim in drugim po maši. Tudi včerajšnji pohod in druženje je bila lepa priložnost za veselje. Hvala vsem, ki se ob tem trudite in vsem, ki se tudi odzivate, da trud ni zaman!

Pogovori o življenju in smrti
so spet na vrsti jutri, v ponedeljek, v Jožefovi dvorani ob 17. uri. Zdravnici Metka Klevišar in Julka Žagar vas čakata. Pridite in prisluhnite zgodbam življenja ali pa jih spregovorite! Oboje je pomembno, da znamo in zmoremo.

Duhovne vaje za ministrante so v našem Domu z začetkom jutri, v ponedeljek, ob 9. uri, do torka opoldne. Tudi naši ministrantje ste lepo povabljeni, da se pridružite. Gre za lepo in koristno priložnost v dneh, ko ni šole. Duhovne vaje vodi lanskoletni novomašnik, g. Marko Rakun.

Tečaj priprave na krst za starše in botre, ki imate pred seboj krst svojega otroka, bo v torek od 16. do 19. ure v Jožefovi dvorani. Mislite na tečaj že pred rojstvom otroka, ko je lažje od doma.

Pepelnica
V sredo z obredom pepeljenja pričnemo postni čas, to je čas priprave na veliko noč, ki bo letos 5. aprila. Kot so se v stari zavezi v znamenje spreobrnitve in obžalovanja svojih grehov verni Izraelci posipali s pepelom, tako se tudi Jezusovi učenci. Duhovnik ob tem izreče svetopisemske besede: »Pomni človek, da si prah in da se v prah povrneš!« Na pepelnico je strogi post, ko ne jemo mesa, odrasli pa se tudi le enkrat na dan do sitega najemo. Pri večerni maši bo vpis imena letošnjih katehumenov.

Angeli, bitja s perutnicami ali brez?
je naslov prvega predavanja iz sklopa »Angeli v našem življenju«, ki ga pripravljamo z nadškofom dr. Marjanom Turnškom. Lepo vabljeni v četrtek ob 19. uri v Jožefovo dvorano! Prepričani smo, da vas tako téma kot predavatelj ne bosta razočarala.

Duhovne vaje za družine
bodo potekale v našem Domu od petka, 20., do nedelje, 22. februarja. Vodil jih bo lazarist Leopold Valant. Če kdo želi, se lahko pridruži. Za varstvo otrok bo poskrbljeno. Prijavite se najkasneje do srede.

Delavnica oblikovanja z glino
bo v soboto od 9.30 do 13. ure. Vodila jo bo lončarka Živa Zupanc Buser. Vsak si bo lahko izdelal svoj predmet in ga pripravil za žganje.

Rožni venec na Kalvariji je redna pobožnost vseh postnih nedelj, in sicer ob 14.30. Prvič vabljeni k tej postni pobožnosti v nedeljo, 22. februarja!

Verouk – počitnice
V tednu, ki je pred nami, so na tem koncu Slovenije šolske počitnice, zato seveda tudi ni verouka. Vsem veroučencem in drugim otrokom želimo lepe in zdrave dneve brez poškodb. Torej ‘hitimo počasi’, tudi na snegu, in ne pozabimo se vsak dan priporočiti angelu varuhu!

Seja Župnijskega pastoralnega sveta
bo v ponedeljek, 23. februarja, po večerni maši. Člani, računajmo na sejo.

Čiščenje in krašenje cerkve
imate ta teden na skrbi verniki iz Celestinove ulice in ulic ob njej. Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in lepo okrašena!

* * * * *

»PO POTI RESNICE DO ČLOVEKA«

– Sv. misijon v vseh župnijah dekanije Celje, 6.-15. marec 2015 –

V župniji Celje-Sv. Jožef misijon vodi jezuit, p. Lojze Markelj.

Deli.