29. nedelja med letom, misijonska nedelja

leto 19
št. 37
19. oktober 2014

———————————

Spoštovani!

             Svetovni dan misijonov je poseben trenutek, ko se verniki iz raznih celin preko molitve in dobrih del združijo v solidarnosti v podporo mladih Cerkva v misijonskih deželah. To je praznovanje milosti in veselja. Gre za milost, kajti Sveti Duh, poslan od Očeta, širi modrost in moč vsem, ki so odprti za njegovo delovanje. In gre za veselje, kajti Jezus Kristus, Sin Očeta, poslan, da bi evangeliziral svet, spremlja in podpira našo misijonsko dejavnost. Ravno na Kristusovem veselju in veselju učencev bi izpostavil biblično podobo, ki se nahaja tudi v evangeliju po Luku (prim. Lk 10, 21-23).

            »Bog ljubi veselega darovalca« (2 Kor 9,7). Svetovni dan misijonov je tudi trenutek, da poživimo željo in obudimo moralno dolžnost veselega prispevka- oznanjevanja k ljudem. Osebni materialni dar je znamenje lastnega darovanja najprej Gospodu, nato tudi bratom, tako ta dar postane orodje oznanjevanja v človeštvu, ki gradi na ljubezni.

Ne pustimo, da nam ukradejo veselje do evangelizacije! Vabim vas, da se potopite v veselje evangelija in se napajate v ljubezni, ki bo sposobna razsvetliti vaš misijonski poklic. Spodbujam vas, da si prikličete v spomin “prvo ljubezen”, s katero je Gospod Jezus Kristus ogrel srce vsakega izmed vas, da bi vztrajali v veselju. Gospodov učenec vztraja v veselju, ko je z Njim, ko izpolnjuje njegovo voljo, ko deli vero, upanje in evangeljsko ljubezen. K Mariji, vzoru ponižne in vesele evangelizacije, obračamo svojo molitev, da bi Cerkev postala hiša za mnoge, mati vsem narodom in bi omogočila rojstvo novega sveta.

papež Frančišek, iz poslanice za letošnjo misijonsko nedeljo

———————————

razpored svetih maš

nedelja, 19. oktobra – 29. nedelja med letom – MISIJONSKA
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Julijana Vetrih

ponedeljek, 20. oktober – Vendelin, opat
maše: ob 8.00 – za spreobrnjenje in osvoboditev sina ter za srečno zadnjo uro
ob 18.30 – + Angela Založnik (iz Doma)

torek, 21. oktober – Uršula, devica, mučenka
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – + Anton Vidmajer

sreda, 22. oktober – Janez Pavel II., papež
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 15.00 (Emina kap.) – po namenu
ob 18.30 – v zahvalo

četrtek, 23. oktobra – Janez Kapistran, duhovnik
maše:  ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – za srečno vožnjo ter + družine Zdolšek

petek, 24. oktober Anton Marija Claret, škof, ustanov. klaretincev
maše: ob 8.00 –  + Alojz in Marija Pavlič
ob 18.30 – + starši Tolmajner

sobota, 25. oktober – Krizant in Darija, mučenca
maše: ob 8.00 – + Marija Prekoršek (iz Doma)
ob 18.30 – + starša Franc in Marija Dečman

nedelja, 26. oktober – 30. nedelja med letom
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Franc Pulko, osmina

———————————

Misijonska nedelja (19. oktobra)
je vsako leto največja manifestacija povezanosti vesoljne Cerkve. Udje Kristusovega telesa molimo drug za drugega in si z darovi pomagamo, da bi Božje kraljestvo veselja, pravičnosti, miru in ljubezni zaživelo med nami. Geslo letošnje misijonske nedelje je: Prižigajmo plamen veselja! Nabirka te nedelje je za misijone. Bog povrni za vaše darove!

Skupno škofijsko praznovanje misijonske nedelje
za našo škofijo je danes popoldne v Laškem. Ob 14.30 je molitvena ura, ob 15 h sv. maša. Slovesnost vodi naš škof, dr. Stanko Lipovšek, posebna gostja pa je misijonarka s. Polona Švigelj iz Senegala.

Duhovne vaje za starejše
V ponedeljek zvečer ob 18. uri se pričenjajo duhovne vaje za starejše, ki bodo trajale do četrtka popoldan. Če še želi še kdo  pridružiti, naj se še danes prijavi v recepciji. Duhovne vaje vodi lazarist Jože Zupančič.

Duhovni nagovor: Ali smo res neumni, če verujemo?
Drugo leto zapored nadaljujemo s torkovimi večernimi duhovnimi nagovori. Za letošnji sklop smo še posebej veseli, saj jih bo oblikoval nadškof, prof. dr. Anton Stres. Prvi večer bo ta torek, ob 19. uri. Vabljeni in povabite svoje znance!

Potopisni večer: Lepote Slovenije v štirih letnih časih
Med nas ponovno prihaja fotograf in popotnik Franci Horvat s svojim predavanjem: »Lepote Slovenije v štirih letnih časih.« Vabljeni v sredo zvečer ob 19. uri, ko se bomo v sliki naužili lepot naše domovine!

Glasba na hribu – orgelski koncert
V petek ob 19. uri pričenjamo s ciklusom »Glasba na hribu«. Prvi koncert bo imel organist iz Zagreba in prof. na Akademiji za glasbo, Mario Perestegi. Koncert bo v cerkvi. Vstop prost, vabljeni! V cerkvi zadaj na mizi so na voljo plakati, za katere prosimo, da jih izobesite na primerna mesta po župniji. Hvala!

Vincencijev koledar
V nedeljo, 26. oktobra, boste lahko kupili Vincencijev koledar, ki so ga tudi letos pripravili člani Društva prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote. Cena koledarja je 10 evrov, zbrana sredstva pa bodo namenjena nakupu orodja in strojev za mizarsko dejavnost fantov, ki se želijo pobrati s ceste. Koledar je pastoralni in traja od septembra 2014 do decembra 2015. Vabljeni k nakupu!

Oktobrska rožnovenska pobožnost
je vsak dan ob 18 h – pol ure pred večerno mašo. Pred izpostavljenim Najsvetejšim skupaj zmolimo rožni venec, litanije in molitev k sv. Jožefu.
K molitvi rožnega venca vabimo tudi pred jutranjo mašo. Pridite, molimo!

Sveče za na grobove
si lahko oskrbite tudi v naši cerkvi, na posebni mizici spredaj. Cena je 1.20 EUR za svečo. Gre za skupno akcijo, ki jo organizira škofijska Karitas Celje z geslom: »Manjša sveča, za sočloveka sreča«. Izkupiček je namenjen blagajni naše Vincencijeve konference, tako boste z darovanjem za svečo prispevali še nekaj v dober namen.

Spomini
imenujemo imenovanje naših pokojnih ob skupni molitvi rožnih vencev na Vseh svetih dan popoldne v cerkvi. Kdor želi, lahko na listek napiše imena svojih pokojnih, da jih vpletemo v skupno molitev, in listek odvrže v košarico pod korom. Po želji lahko ob tem oddate tudi prostovoljne darove.

Poslovila sta se
Vito Šegota, Lešničarjeva ul. 4, roj. l. 1991;
Franc Pulko, Friderikova ul. 3, roj. l. 1934, član Župnijskega pastoralnega sveta.

Čiščenje in krašenje cerkve
imate ta teden na skrbi verniki iz ulic Pod gradom, Vilharjeva in Cesta na Grad-1.del. Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in lepo okrašena!

Deli.