27. nedelja med letom

leto 19
št. 35
5. oktober 2014

——————–

Spoštovani!

Oktobrska rožnovenska pobožnost je vsak dan ob 18 h – pol ure pred večerno mašo. Pred izpostavljenim Najsvetejšim skupaj zmolimo rožni venec, litanije in molitev k sv. Jožefu.
K molitvi rožnega venca vabimo tudi pred jutranjo mašo. Pridite, molimo!
V torek, 7. oktobra – na praznik Rožnovenske Matere Božje – vabi Radio Ognjišče, da spremljate prenos molitve iz brezjanske bazilike med 17. in 20. uro. »Moli, moli, rožni venec…«

Teden za življenje

ki v Cerkvi na Slovenskem vsako leto poteka od prve do druge oktobrske nedelje in ga pripravlja Društvo GIBANJE ZA ŽIVLJENJE, prinaša letos povabilo, da bi v svet prinašali Luč življenja – tisto, ki smo jo mi sami prejeli, ki nas notranje razžarja in ki želi preko nas svetiti tudi drugim, za današnji svet. Kristjani to Luč prepoznavamo v Jezusu Kristusu, ki je o sebi dejal: »Jaz sem luč sveta« (Jn 8,12) in ki nam naroča »Tako naj sveti vaša luč ljudem, da bodo videli vaša dobra dela in slavili vašega Očeta, ki je v nebesih.« (Mt 5,16)

Novi nadškof Ljubljani

Na god sv. Frančiška, 4. oktobra, je bil imenovan novi nadškof v Ljubljani. To je p. Stane Zore, dosedanji provincial slovenskih frančiškanov. Župljani naše župnije se ga boste gotovo spomnili in razveselili, saj je prav on vodil zadnji misijon v naši župniji. Bog mu daj zdravja, moči in blagoslova v tej odgovorni službi!

——————————————————————————————————–

Razpored svetih maš

nedelja, 5. oktobra – 27. nedelja med letom – ROŽNOVENSKA
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Franc Janežič (iz Doma)
ob 16.00 – Zvodno: po namenu

ponedeljek, 6. oktober – Bruno, ustanovitelj kartuzijanov
maše: ob 8.00 – + Gorazd Majcen
ob 18.30 – + Karolina Dragica Lešnik, obl.

torek, 7. oktober – Rožnovenska Mati Božja
maše: ob 8.00 – po namenu darovalca
ob 18.30 – + Marija Podpečan

sreda, 8. oktober – Tajda, spokornica
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 15.00 (Emina kap.) – za zdravje  (po namenu M. Vengust)
ob 18.30 – + Slavica Bošnjak, 30.obl., in Jožef Bošnjak (ob 100.let. r.)

četrtek, 9. oktobra – Abraham, svetopisemski očak
maše:  ob 8.00 – + Anica Omladič, 1. obl.
ob 18.30 – + Slavica Šalej

petek, 10. oktober Danijel, mučenec
maše: ob 8.00 –  + Jože Mernik in v dober namen
ob 18.30 – v zahvalo

sobota, 11. oktober – Firmin, škof
maše: ob 8.00 – + Julijana Vetrih
ob 18.30 – + Marija in Franc Dečman

nedelja, 12. oktobra – 28. nedelja med letom
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Pavla Verdnik

——————————————————————————————————–

Sv. maša pri kapeli na Zvodnem
je danes, na rožnovensko nedeljo, ob 16. uri. Lepo povabljeni!

Obletna spominska maša za umorjene na Teharjah in od tam v smrt odpeljane ter za spravo v našem narodu
je na grobišču Teharje v Bukovžlaku danes, 5. oktobra, ob 11 h. Vodi jo murskosoboški škof dr. Peter Štumf.

Vincencijeva konferenca
ima svoje redno srečanje, prvo po počitnicah, jutri, v ponedeljek, ob 17. uri. Lepo vabljeni vsi  člani, in seveda ob začetku pastoralnega leta vabljeni tudi novi, da se pridružite.  Pomenili se bomo o stvareh, ki so za nami in se podali v novo pastoralno leto.

Uvodno srečanje biblične skupine
Lansko leto smo pričeli, letos pa nadaljujemo z biblično skupino, ki bo imela srečanja vsak prvi ponedeljek v mesecu, in sicer v Lazarjevi učilnici (v Lazarjevi hiši). Povabili smo lanske katehumene, ki so na veliko soboto kot odrasli prejeli zakramente, da nadaljujejo svoje versko izobraževanje in življenje po veri. Vabimo pa tudi vse druge, saj je biblična skupina lepa priložnost, da s pomočjo najpomembnejše knjige naše vere – Svetega pisma – poglobimo svoj odnos do ključnih verskih življenjskih vsebin. Vabljeni k uvodnemu srečanju v ponedeljek, 6. oktobra, ob 19. uri (po maši), v Lazarjevo učilnico. Skupino bo vodil župnik Vlado Bizant.

Tečaj priprave na krst
bo v torek, 7. oktobra, od 16.-19. ure. Starši in botri vabljeni!

Katehumenat – priprava odraslih na zakramente
bo tudi letos potekal v Domu sv. Jožefa v Celju od oktobra do Velike noči.
Lepo vabljeni vsi, ki bi želeli prejeti zakramente krsta, obhajila in birme, kakor tudi drugi, ki želite morda svoj odnos do Boga poglobiti in ga povezati z izkušnjo vsakdanjega življenja. Prvo srečanje bo v torek, 7. oktobra, ob 20. uri.

Pomagajmo si živeti,
je prva od dveh delavnic iz nudenja pomoči bolnikom na domu. V prvi delavnici, ki bo v sredo, 8. oktobra, ob 17. uri bomo govorili o lajšanju življenja bolniku, po možganski kapi. Zanimiva priložnost za vse, ki vas zanima, kako si olajšati bivanje, prilagoditi okolje in kako postopati z osnovnimi terapevtskimi pristopi na domu, ko naši bližnji zbolijo oz. doživijo možgansko kap. Delavnici vodita naša fizioterapevtka Darja Pungartnik in delovna terapevtka Sara Črepinšek.

Molitvena skupina
ima svoje srečanje v sredo ob 17. uri. Prvi del je v govorilnici Doma, drugi del pa v cerkvi. Molitvena skupina vabi, naj se ji še kdo pridruži.

Verouk
je vsak ponedeljek ob 16 h za 1. in 3. razred, ob 17 h pa za 2. in 4. razred, ter vsak četrtek ob 15.30 za 5. in 7. razred, ob 16.30 pa za 6. razred in birmance.

Začetek akademskega leta v Celju
Študentje in drugi slušatelji visokošolskih programov v Celju in vaši domači, profesorji, starši, uslužbenci, molivci za vzgojo …. in tudi vsi drugi verniki ste lepo povabljeni k sveti maši ob začetku akademskega leta, ki jo bo v sredo, 8. oktobra, ob 18. uri v stolnici sv. Danijela daroval škof dr. Stanko Lipovšek. Z Bogom začnimo vsako delo – tudi študij!

Slovenska Karitas
še naprej zbira pomoč za prizadete ob poplavah in plazovih sredi septembra. Da bi mogli pomagati najbolj prizadetim, Karitas prosi vse ljudi odprtega srca za pomoč. Po župnijah smo prejeli posebne položnice, ki so na policah za verski tisk. Svoj dar sicer lahko nakažete na TRR:

SI56 01214 0001 5556 761, Namen: POPLAVE SLOVENIJA, sklic: AI00 201, koda namena CHAR, BIC banke: LJBASI2X.

Čiščenje in krašenje cerkve
imate ta teden na skrbi verniki iz Celestinove ulice in ulic ob njej. Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in lepo okrašena!

Deli.