SVETA DRUŽINA, Silvester

leto 22
št. 49
31. december 2017


razpored svetih maš

Nedelja, 31. december – SVETA DRUŽINA; Silvester
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – v zadoščenje in zahvalo

ponedeljek, 1. januar – NOVO LETO – MARIJA, BOŽJA MATI
maše: ob 8.00 – za Božji blagoslov v novem letu
+ Jože in Ana Kastelec
ob 10.00 – + Cecilija Pecha, osmina

torek, 2. januar – Bazilij Veliki in Gregor Nacianški, c.učitelja
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – +Anton Vidmajer

sreda, 3. januar – Presveto Jezusovo ime
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 17.30 – ponovitev božičnice in češčenje v čast Sv.Jožefa
ob 18.30 – + Darko Novak

četrtek, 4. januar – Angela Folinjska, redovnica
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – + p. Robert Podgoršek (iz Doma)

petek, 5. januar – Emilijana (Milena), devica
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – + Stanislava Stamenkovič

sobota, 6. januarGospodovo razglašenje (SVETI TRIJE KRALJI)
maše: ob 8.00 – + starši Neža in Avgust Žager
ob 18.30 – + Anton in Olga Hercog ter sorodniki

nedelja, 7. januar – JEZUSOV KRST
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Ivan Šolinić


Spoštovani!

Na silvestrovo (31. decembra),
sklepamo leto s sveto mašo in zahvalno pesmijo, letos pa hkrati praznujemo tudi Sveto Družino. Naj bo zadnji dan leta čim lepši, saj je to tudi drugi sveti večer. Novemu letu nazdravimo z veselim srcem, predvsem pa srečno, zdravo in varno!

Na Novega leta dan
v Cerkvi praznujemo Marijo kot Božjo mater ter hkrati svetovni dan miru, prosimo pa tudi za zdravje na duši in telesu v vsem novem letu. Sveti maši sta po nedeljskem sporedu ob 8 h in 10 h.

Koledovanje
je v soboto, 6. januarja. Koledniki se zberejo ob 9 h v veroučni učilnici. Koledniki ob voščilu zbirajo darove za pomoč v deželah, kjer delujejo slovenski misijonarji, letos za Madagaskar, Ugando, Zambijo, Albanijo in Ukrajino. Vsem – v imenu misijonarjev – vnaprej hvala za prijazen sprejem kolednikov in vaš dar, kolednikom pa čestitke za pogum! Ker je kolednikov premalo za obisk vseh hiš v župniji, vas prosimo, da svoj dar – če kolednikov ne bo k vam – oddaste v zakristiji ali na recepciji Doma sv.Jožef.                          

 20 + G + M+ B + 18

Kajenje in molitev po domovih
na tri svete večere je lepa, sicer kranjska navada, a nič ne de, če jo uporabimo tudi na Štajerskem. V Domu sv. Jožef vsako leto na vse tri svete večere opravimo ta hišni blagoslov. Če kdo želi, se lahko pridruži nocoj ob 16. uri, ko bomo šli čez Dom in okolico, ali pa v petek, na predvečer sv. Treh kraljev, ob isti uri.  Dobrodošli!

Prva sreda
je vedno nekaj posebnega, prva v letu pa še posebej. Molitvena skupina bo že ob pol šestih začela z molitvijo, nato se bodo pridružili še zaposleni našega Doma. Ob 18. uri nam bodo naši mladi ponovili letošnjo božičnico – program, ki so ga pripravili pred polnočnico, sledila pa bo še slovesna sveta maša.  Vabljeni, da se pridružite v čim večjem številu, saj se bomo priporočali sv. Jožefu in našim zavetnikom za blagoslov pri našem delu in življenju za vse prihodnje leto.

Četrtek pred prvim petkom, prvi petek in prva sobota: V četrtek je pol ure pred mašo molitev za duhovne poklice pred izpostavljenim Najsvetejšim. Na prvi petek je obisk bolnikov in ostarelih župljanov na domu, zvečer po maši pa pobožnost v čast Jezusovemu Srcu. V soboto zaradi praznika ni posebne pobožnosti v čast Marijinemu srcu.

Svete tri kralje
ali praznik Gospodovega razglašenja praznujemo v soboto, 6. januarja. Z njim združujemo tudi misijonski dan otrok. Med mašo otroci prinesete svoje darove, ki ste jih zbirali v adventni odpovedi. Vabimo vse otroke, tudi predšolske, da si izdelate krono in zvezdico ter z njima pridete k praznični sv. maši, da bo praznik lepši in zanimivejši. Vsakdo od nas je lahko kralj – v dobroti. Na večer pred praznikom (v petek) je tretji sveti večer z blagoslovom doma in kajenjem.

Blagoslov domov:
Duhovnik je že ali še bo prišel blagoslovit dom povsod, kjer ste v preteklih letih izrazili željo za to. Morda bi še pri kateri hiši oziroma družini želeli blagoslov. Sporočite nam in z veseljem se bomo odzvali vašemu povabilu.

Iskrena hvala
vsem, ki ste pripomogli, da smo lahko lepo praznovali letošnji Božič; najprej pri pripravah za jaslice ter postavitvi in okrasitvi cerkve, nato pri pripravah in izvedbi božičnice in seveda za lepo sodelovanje pri polnočnici s petjem in igranjem. Iskrena hvala vsem za dobre želje in še posebej za vaše molitve in žrtve. Boga daj, da bi nam bili prazniki zares vir blagoslova za vse naše vsakdanje življenje.  Seveda pa lepo in z veseljem praznujmo še naprej, saj je kar nekaj dni še pred nami, vse tja do Treh kraljev je poseben čas, ki ga je treba zares doživeti.

Pratika za leto 2018
je še na voljo (5,50 evra). Vabljeni, da si vzamete tudi kaj preostalega od verskega tiska, kar je na voljo na mizicah, in seveda vabljeni k naročilom – Družine, Ognjišča, Misijonskih obzorij, Prijatelja in Mohorjevih knjig.

Čiščenje in krašenje cerkve
imate ta teden na skrbi verniki iz Starih Selc in dela Popovičeve ulice. Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in okrašena primerno letnemu in liturgičnemu času!

* * * * * *
Vsem ljudem in vsem narodom mir na zem­lji! Mir, ki so ga v božični noči angeli oznanjali pastirjem, je močan navdih za vse ljudi in vsa ljudstva, zlasti še za tiste, ki jih to pomanjkanje pesti najhuje. Med temi, ki se jih spominjam in zanje molim, želim še enkrat opozoriti na več kot 250 milijonov migrantov po svetu, med katerimi je 22,5 milijona beguncev. Ti zadnji so, kakor je trdil moj dragi predhodnik Benedikt XVI., »možje in žene, otroci, mladi in stari, ki iščejo kraj, kjer bi živeli v miru«. (…) V duhu usmiljenja objemam vse, ki bežijo pred vojnami in lakoto ali so zaradi zapostavljanja, preganjanja, revščine in uničenega okolja prisiljeni zapustiti svoje zemlje. Zavedam se, da sočustvovanje s trpečimi ni dovolj. Še veliko bo treba narediti, preden se bodo naši bratje in sestre mogli vrniti k mirnemu življenju in v varen dom. Sprejemanje drugega zahteva resnično zavzetost, verigo pomoči in dobrohotno naklonjenost … iz poslanice papeža Frančiška za svetovni dan miru 2017

Deli.