Rožnovenska nedelja

leto 23
št. 37
7. oktober 2018


razpored svetih maš

nedelja, 7. oktober – 27. nedelja med letom – ROŽNOVENSKA
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Jožko Kolman
ob 16.00 Zvodno: po namenu

ponedeljek, 8. oktober – Pelagija, spokornica
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – + Vida Lokovšek

torek, 9. oktober – Abraham in Sara
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – + Marija Krajnc, 9. obl.
– + Marija Bukovec

sreda, 10. oktober – Danijel, mučenec
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 15.00 (Emina kap.) – po namenu
ob 18.30 -+ Vlado Jurak, 30. dan

četrtek, 11. oktober – Filip, diakon
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – + Marija Vrečar, obl.

petek, 12. oktober – Maksimilijan Celjski, mučenec
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – + Friderik Čavš, obl., ter sorodniki Čavš in Gabrovec

sobota, 13. oktober – Gerald, vitez
maše: ob 8.00 – + Marija Vengust (iz Doma)
ob 18.30 – + Jože Terbovc

nedelja, 14. oktober – 28. nedelja med letom
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Ivan Šolinić


Spoštovani!       

27. TEDEN ZA ŽIVLJENJE, 7.-14. oktober 2018
»Studencev močnih, čistih sem željan« (F. Balantič)

Zemlja človeških odnosov je žejna močnih, čistih studencev podarjenosti in sprejetosti.

Podarjeno nam je življenje in v njegovem izviru, v samem začetku, je že vsa moč in bogastvo življenj­ske radosti. Ko išče svojo pot v svet, more življenje tudi preko ovir narasti v slap daritve.

Zemlja srca je žejna močnih, čistih studencev lju­bezni. Njena skrivnost, skrivnost ljubezni, je njena tišina, s katero vstopa v človeško bivanje in ga v žgo­či suši duha obdari z blagostjo odpuščanja.

Zemlja naroda je žejna močnih, čistih studencev, polnih Luči. Pritekajo iz Srca, ki se veseli z veselimi in joka z jokajočimi, ki vriska z otroškim vriskom in poje pesem hrepenenja s hrepenečimi in nosi sonce za vse ljudi.

Kako lepo bo, kako lepo je, kadar se že danes ta ze­mlja v spoznanju svoje žeje skloni k močnim, čistim studencem in zajame v svoje dlani vodo Življenja.

Sv. maša pri kapeli na Zvodnem
je danes, na rožnovensko nedeljo, ob 16. uri. Lepo povabljeni!

Oktobrska rožnovenska pobožnost
je vsak dan ob 18 h – pol ure pred večerno mašo. Pred izpostavljenim Najsvetejšim skupaj zmolimo rožni venec, litanije in molitev k sv. Jožefu. K molitvi rožnega venca vabimo tudi pred jutranjo mašo. Pridite, molimo!

Pogovori o življenju in smrti
bodo spet jutri, v ponedeljek, ob 17. uri v Jožefovi dvorani. Pridružite se in pridite tudi s svojimi razmišljanji. Pogovore umerjata ga. Metka Klevišar in ga. Julka žagar.

Tečaj za bralce beril in drugih besedil
bo v torek zvečer ob 19. uri v Jožefovi dvorani in nato še v cerkvi. Lepo vabljeni vsi, ki berete ali pa morda boste brali berila v cerkvi. Poleg rednega izpopolnjevanja v branju bomo skušali dati večji poudarek tudi liturgičnemu značaju le tega. Tečaj vodi Jože Planinšek.

Molitvena skupina
ima svoje srečanje v sredo ob 17. uri. Prvi del je v govorilnici Doma, drugi del pa v cerkvi. Molivci tudi lepo vabijo, naj se jim še kdo pridruži.

Mešani pevski zbor Zarja s Šentvida pri Planini
bo gostoval pri nas prihodnjo nedeljo, 14. oktobra, pri maši ob desetih. Prepevali bodo med mašo in ob koncu zapeli še štiri pesmi. Pripravljajo se na svoje gostovanje v Barceloni in bodo prej program delili še z nami. Z njimi prepeva tudi naš Lovro Tacol. Vabljeni!

Spet krene romarska skupina na pot v Satiago de Compostela,
in sicer v petek zjutraj. Enaindvajset romarjev nas bo pešačilo zadnjih 210 kilometrov do sv. Jakoba in zagotavljamo, da bomo ponesli s seboj tudi vse in naše dogajanje na Jožefovem hribu, hkrati pa se priporočamo tudi vaši duhovni podpori.

Verouk
je vsak ponedeljek ob 16 h za 1. in 3. razred, ob 17 h za 2. in 4. razred, ter vsak četrtek ob 15.30 za 5. in 7. razred, ob 16.30 pa za 6. razred in birmance.

Verouk za odrasle ali katehumenat
je vsak torek po večerni maši (ob 19.15) in bo trajal do Velike noči prihodnje leto. Namenjen je vsem, ki bi radi prejeli zakramente krsta, birme in obhajila, pa tudi drugim, ki bi radi poglobili svojo vero in jo povezali z življenjem.

Zlati jubilej revije Prijatelj
Pred petdesetimi leti so bolni in invalidni spregovorili drug drugemu, najprej s pre­prostim pismom, nato pa s sodelavci čeda­lje bolj načrtno in izoblikoval se je list bolnikov in invalidov ter njihovih prijateljev – »Prijatelj«.  Založnik in izdajatelj je v imenu Misijonske družbe – lazaristov sedaj Dom sv. Jožef, sicer pa Prijatelj želi povezovati bolne, invalidne, starej­še in seveda svojce, prijatelje le teh in vse ljudi, ki želijo v sebi negovati čut za bolne, ki izvira iz naše vere. Oktobrsko, jubilejno številko Prijatelja smo natisni­li v več izvodih – povabljeni, da sežete po njej.

Obletna spominska maša za umorjene na Teharjah
in od tam v smrt odpeljane ter za spravo v našem narodu je na grobišču Teharje v Bukovžlaku danes, 7. oktobra, ob 11 h. Vodi jo škof dr. Stanko Lipovšek. Škof po maši blagoslovi nov križev pot od grobišča do cerkve sv. Ane. V kulturnem programu sodelujeta Primož Krt ter Andreja Zakonjšek Krt, navzoče pa nagovori dr. France Cukjati. Vabljeni tudi k redni molitvi za spravo in mir v župnijski cerkvi na Teharjah vsako prvo soboto ob 19 h.

Čiščenje in krašenje cerkve
imate ta teden na skrbi verniki z ulice Na Rebri in Lešničarjeve.Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in okrašena primerno liturgičnemu in letnemu času.

Deli.