Oznanila: Nedelja svete Trojice

leto 26,
št. 20,
30. maj 2021


razpored svetih maš

nedelja, 30. maj – SVETA TROJICA; Prvo sv. obhajilo
maše: ob 8.00 – za župljane in obiskovalce naše cerkve

         ob 10.00 – + Cvetka Žnidar, obl., in Edi

 

ponedeljek, 31. maj – Obiskanje Dev. Marije; zaključek šmarnic

maše: ob 8.00 – + v čast sv. Jožefu za srečno zadnjo uro

           ob 18.30 – + Marija Kopriva

 

torek, 1. junij – Justin, mučenec  – začetek vrtnic

maše: ob 8.00 – + družina Markič-Drame

           ob 18.30 – + Ložar Žumer

 

sreda, 2. junij – Erazem, škof

maše: ob 8.00 – + družina Šturm

           ob 18.00 – molitev v čast sv. Jožefu

           ob 18.30 – + Dragomira Vovk (iz Doma)

 

četrtek, 3. junij – SVETO REŠNJE TELO IN KRI

maše: ob 8.00 – + Slavica Žurej, obl.

           ob 18.30 – + Neža Flis (obl.) in Jože Vrečko

 

petek-prvi, 4. junij – Krista, mučenka

maše: ob 8.00 –  za zdravje in Božji blagoslov

          ob 18.30 – v zahvalo za uspelo operacijo in za zdravje

 

sobota, 5. junij Bonifacij, škof

maše: ob 8.00 –  + Marija Golob in Anton Bračko

          ob 18.30 – + Stritih, Kačičnik in Toplišek

 

nedelja, 5. junij10. nedelja med letom

maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve

           ob 10.00 – + Lorenčakovi in Pavletičevi


Spoštovani!

Praznik prvega svetega obhajila

obhajamo v naši župniji danes pri sv. maši ob 10 h. Jezusa v sv. hostiji prvič prejmejo Julija, Pija, Viktorija, Luka, Rok in Tin. V petek so bili tudi prvič pri sv. spovedi. Čestitke prvoobhajancem in družinam!

 

POSVEČENJE

NOVEGA CELJSKEGA ŠKOFA MAKSIMILIJANA

je danes popoldne ob 15 h v največji cerkvi naše škofije – v Gornjem Gradu. Zaradi epidemioloških razmer je obisk vernikov omejen na enega predstavnika vsake župnije. Vsi pa smo povabljeni, da spremljamo slovesnost posvečenja prek televizije ali Radia Ognjišče.

 

MOLITEV ZA NOVEGA ŠKOFA

Nebeški Oče, skrbno in neprestano vodiš svoje ljudstvo.

V svoji dobroti si izbral svojega služabnika Maksimilijana,

da bo kot naslednik apostolov vodil tvoje vernike.

Daj mu duha modrosti in moči, da bo zvesto vodil zaupano mu ljudstvo. Pomagaj nam, da bomo v raznolikosti darov tvojega Duha

gradili občestvo s teboj, prepoznavali znamenja časa

in rasli v zvestobi Kristusovemu evangeliju.

Po Kristusu našem Gospodu.

 

Vrtnice –  V mesecu juniju imamo junijsko pobožnost vrtnic. Vsak dan prisluhnemo premišljevanjem o sv. Jožefu, ki jih je napisal g. Jože Kužnik, zmolili litanije ter s pesmijo počastimo Srce Jezusovo.

 

Tečaj priprave na krst

za starše in botre, ki nameravate krstiti svojega otroka, pa tečaja še nimate, bo v torek od 16. do 19. ure v Jožefovi dvorani.  Lepo vabljeni in opozorite na priložnost tiste, ki jih poznate, in bodo imeli v bližnji prihodnosti krst.

 

Z lepilom na podplatih

je naslov večera in zbornika, ki ga prek  Facebook profila predstavljamo skupaj s Celjsko Mohorjevo v torek ob 19. uri. Sodelovali bodo: ga. Romana Tomc, dr. Dimitrij Rupel in dr. Stane Granda. Vabljeni, da prisluhnete; tudi to je v okviru praznika naše domovine.  

 

Sreda pred prvim petkom je v tem tednu.

To pot bo potekala malo drugače. Po dolgem času se bomo zbrali spet zaposleni Doma, se napotili na sprehod skozi Podgorje do Zvodnega, kjer bomo imeli mašo in nato šli še na Grad. Ob 18. uri pa bo v cerkvi češčenje Najsvetejšega in molitev na čast sv. Jožefu ter našim zavetnikom v priporočanje. Lepo vabljeni, tako župljani kot stanovalci Doma in obiskovalci naše cerkve, da se pridružite molitveni skupini in sicer molitvi in češčenju za blagoslov pri našem delu v Domu in župniji. Zaposlenih nas to pot zaradi že navedenega našega druženja ne bo zvečer v cerkev.   

 

Ugledni Slovenci v tujini

je sklop pogovorov, ki jih pripravljamo v Domu ob praznovanju naše države. V sredo, 2. junija, nam bo na Facebook profilu našega Doma spregovoril zdravnik in raziskovalec, vodja nevrološke klinike v Chicagu in vodja tamkajšnjega centra za Nevrogenetiko bolezni, ponosen Celjan prof. dr. Dimitri Krainc.  Pogovor z njim bo vodil mag. Jure Levart.  Vabljeni k zanimivemu pogovoru!  

 

Pogovorna skupina stanovalcev

varstva starejših je spet oživela in je na vrsti vsak četrtek ob 16. uri v čajni kuhinji prvega nadstropja našega Doma.  Gre za pogovor o različnih vsakdanjih stvareh, ki ga usmerjata ga. Metka Klevišar in ga. Julka Žagar. Vabljeni stanovalci Doma!

Ob prazniku SVETEGA REŠNJEGA TELESA v četrtek
lepo vabljeni k sv. maši tako zjutraj kot zvečer, saj je Telovo velik in zapovedan, pa tudi ljudski praznik, ki ga na poseben način zaznamuje TELOVSKA PROCESIJA pred večerno mašo. Župnijski sodelavci lepo vabljeni, da poskrbimo vse potrebno za procesijo, kot je postavitev oltarjev, ministriranje, prepevanje, nošnja neba, svetilk in bander. S pripravljanjem in krašenjem pričnemo okrog 16. ure.

     Prvoobhajanci ste posebej povabljeni, da pridete v četrtek k procesiji, in to že nekoliko prej. S seboj prinesite kaj cvetnih listov v košaricah, da jih boste med procesijo v prvoobhajilnih haljicah posipavali pred posameznimi oltarji. Seveda ste k tej počastitvi povabljeni tudi drugi otroci, prav vsi veroučenci pa k procesiji in sv. maši na praznik. Verouka zaradi praznika ni.

 

Prvi petek in prva sobota. Na prvi petek je obisk bolnikov in ostarelih župljanov na domu, zvečer pa z litanijami počastimo Srce Jezusovo. Na prvo soboto počastimo Srce Marijino. Vabljeni!

 

Tečaj za zaročence, se, hvala Bogu, spet nadaljuje, in bo v petek zvečer od 19. ure naprej ter v soboto dopoldne od pol devete ure naprej. Razmišljanja bodo zaradi upoštevanja ukrepov pred okužbami tudi to pot v cerkvi. Mladi, vabljeni in povabite še koga, ki ima pred seboj poroko.

 

Iskrena hvala vsem, ki ste prišli in sodelovali v četrtek, ob godu bl. Lojzeta Grozdeta, pri sveti maši, da smo lahko dostojno počastili njegov praznik ter se mu v imenu celotnega našega občestva priporočili. Tudi sicer vabljeni, da se ob naših svetih in blaženih, še posebej pa Antonu Martinu in Lojzetu Grozdetu, ko imamo njune relikvije v naši cerkvi, radi ustavimo in pomolimo ter priporočimo.

 

Čiščenje in krašenje cerkve

imate ta teden še enkrat na skrbi verniki s Celestinove ulice in ulic ob njej. Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev čista in okrašena primerno liturgičnemu in letnemu času.


Izdal; lazaristi in župnijski urad Celje – sv. Jožef, Plečnikova ulica 29, Celje, 
odgovarja: za župnijo; Vlado Bizant CM, župnik, GSM: 041 282 908, za Misijonsko hišo in Dom sv. Jožef; Jože Planinšek CM, predstojnik in direktor, GSM 041 694 621
Telefon: 059 073 800, faks: 03 548 15 96, elektronska pošta: info@jozef.si, 
spletna stran: www.jozef.si, 
misijonska hiša TRR: SI56 33000-0001845319, 
župnija TRR: SI56 0483 5000 3316 584, 
Dom sv. Jožef TRR: SI56 33000-0001631628

Deli.