Oznanila: Nedelja Svete Trojice

leto 28,
št. 21,
4. junij 2023,


razpored svetih maš  

nedelja, 4. junijSVETA TROJICA  
maše: ob 8.00   – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
                            – + Vida Žgajner, greg.
           ob 10.00  – na čast sv. Družini za opravljeno delo

ponedeljek, 5. junij Bonifacij, škof
maše: ob 8.00  –  + Vida Žgajner, greg.
          ob 18.30 – za Božje varstvo in blagoslov

torek, 6. junij Norbert, škof, redovni ustanovitelj
maše: ob 8.00  –  + Vida Žgajner, greg.
          ob 18.30 – + Martin Pušenjak, duhovnik (iz Doma)
                          – za Božje usmiljenje

sreda, 7. junij – Robert, opat
maše: ob 8.00  – + Vida Žgajner, greg.
           ob 18.30 – + Ivanka Pungeršek (iz Doma)

četrtek, 8. junij – SV.REŠNJE TELO IN KRI – TELOVO
maše: ob 8.00  –  + Vida Žgajner, greg.
           ob 18.30 – + starši, sestri in brat

petek, 9. junij – Primož in Felicijan, mučenca
maše: ob 8.00  – + Vida Žgajner, greg.
          ob 18.30 – + Leon Hrastnik

sobota, 10. junij – Edvard Poppe, duhovni pisatelj
maše: ob 8.00  – + Vida Žgajner, greg.
           ob 18.30 – za zdravje na duši in na telesu

nedelja, 11. junij10. nedelja med letom; Barnaba
maše: ob 8.00  – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
                           – + Vida Žgajner, greg.
         ob 10.00   – + Ana in Franc Božič


Spoštovani!

Ob prazniku Svetega Rešnjega Telesa v četrtek
lepo vabljeni k sv. mašam tako zjutraj kot zvečer, saj je Telovo velik in zapovedan, pa tudi ljudski praznik, ki ga na poseben način zaznamuje TELOVSKA PROCESIJA, ki jo imamo pri nas pred večerno mašo, ob 18.30. Združimo se v čim večjem številu in tako pokažimo svojo pripadnost Kristusu, ki želi biti med nami v vseh potrebah našega življenja! Pri procesiji bo, kot po navadi, sodelovala tudi Godba na pihala s Svetine. Vse vas vabimo, da se lepo zvrstimo v procesijo, kjer bomo vsi sodelovali.

Župnijski sodelavci in vsi, ki radi priskočite na pomoč, lepo vabljeni, da poskrbimo vse potrebno za procesijo, kot je postavitev oltarjev, ministriranje, prepevanje, nošnja neba, svetilk in bander. V četrtek začnemo s pripravljanjem in krašenjem okrog 16. ure.

Otroci – predšolski in iz prvih razredov verouka – ste lepo povabljeni, da pridete v četrtek k procesiji in na svoj način počastite Jezusa v Svetem Rešnjem Telesu. S seboj prinesite kaj cvetnih listov v košaricah, ki jih boste med procesijo posipavali pred posameznimi oltarji.

Seja Župnijskega pastoralnega sveta je jutri, v ponedeljek, 5. junija, zvečer po maši. Začnemo jo v cerkvi s tihim češčenjem, nadaljujemo pa v Lazarjevi učilnici. Člani in članice ŽPS lepo povabljeni!  

Pogovori o življenju in smrti
gredo naprej, še vedno na daljavo, in bodo spet jutri, v ponedeljek, ob 17. uri. Z vašimi mislimi in razmišljanji vas pričakuje, kakor vedno, ga. Metka Klevišar. Dobrodošli!

Tečaj priprave na krst
za starše in botre, ki nameravate krstiti svojega otroka, pa tečaje še nimate, bo v torek od 16. do 19. ure. Lepo vabljeni in opozorite na priložnost še druge.

Tečaj za zaročence
bo v petek zvečer in soboto dopoldne. Začetek v petek ob 19.uri, nadaljevanje pa v soboto od pol devete ure naprej. Vabljeni in opozorite na to mlade.

Spet bi se odpravili na romarsko potovanje,
in sicer v Škofjo Loko po poteh tamkajšnjega Pasijona, na Suho pri Loki, v Crngrob in na Križno Goro. Z nami bo cerkveni zgodovinar in sodelavec pri Pasijonu, p. Metod Benedik od kapucinov. Zabeležite si soboto, 8. julija. in se vsi, ki vas potovanje zanima, čimprej prijavite v recepciji našega Doma. Točno uro odhoda in ceno bomo sporočili kasneje.   

Mesec junij je posvečen Srcu Jezusovemu,
zato lepo povabljeni k sv. mašam tudi med tednom, ko prisluhnemo ‘vrtnicam’ in z litanijami počastimo Srce Jezusovo. Letošnje ‘vrtnice’ z naslovom »Apostol Jezusovega srca in ljubezni do bližnjega je napisal msgr. Jože Kužnik. Približajo nam še enega slovenskega gorečega in svetniškega duhovnika ter mučenca Franca Saleškega Gomilška (1872-1943).

Okličeta se, da bosta sklenila zvezo svetega zakona:
ženin Lucijan Simnovič, rojen 2. 11. 1974 v Ljubljani, stanujoč Drobničeva ul. 4, župnija Celje-Sv.Jožef, po poklicu ekonomist; in
nevesta Katarina Kopitar, rojena 9. 3. 1980 v Celju, stanujoča Drobničeva ul. 4, ž. Celje-Sv.Jožef, po poklicu dipl. ekonomistka.

Čiščenje in krašenje cerkve
imate ta teden na skrbi verniki z Zvodnega in Zagrada. Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in okrašena primerno letnemu in liturgičnemu času.

************
EVHARISTIJA ni nagrada za zveste in svete duše, ampak po­treba vsake duše, ki gre po poti svetosti. Ne smemo pristo­pati k obhajilu kar iz navade, ne da bi se zavedali, da je to srečanje z Bogom. V trenutku prejema svetega obhajila povabimo in prejmemo samega Boga v svoje srce. On postane spremljevalec v našem življenju. Vabi nas k dobrim delom in nam daje moč, da bi laže nesebično služili bližnjemu. Bog deluje v srcu kot neka moč, ki nas kliče k odločanju za dobro in ki nam daje veselje za ljubezen ter nas opominja, da se ne bi odločali za slabo. Jezus ostaja po Svetem Duhu skriti gost v človekovem srcu, dokler ga človek sam z grehom ne izžene iz njega. Ko nosimo Boga v svojem srcu, nam on ne jemlje naše svobode, popolnoma jo spoštuje in lahko delamo, kar hočemo. On nas samo tiho nagovarja in kliče k dobremu. Pomaga nam prodirati v skrivnost Božje ljubezni, predvsem pa nas neizmerno ljubi. Ko nosimo Jezusa v svojem srcu, lahko začutimo, kako zelo smo ljubljeni. To spoznanje člo­veka dviguje, da se še bolj odpira Bogu in pusti, da ga on usmerja na pot dobrega. Vsako dobro dejanje človeka opo­gumi za še večje korake na poti kreposti. Napredovanje v dobrem lahko človeka privede do zavesti, kako zelo nas Bog ljubi. To spoznanje človeka vedno bolj navdušuje za ljubezen in ga spreminja. Pod Božjim vplivom človek postaja vedno bolj Božji.

p. Branko Petauer, Evharistija – dar Srca Jezusovega


Izdali lazaristi in župnijski urad Celje – sv. Jožef, Plečnikova ulica 29, Celje, 
odgovarja: za župnijo; Vlado Bizant CM, župnik, GSM: 041 282 908, 

za Dom sv. Jožef; Irena Švab Kavčič, direktorica
Telefon: 059 073 800, faks: 03 548 15 96, elektronska pošta: info@jozef.si, 
spletna stran: www.jozef.si, FB stran @dom.sv.jozef
misijonska hiša TRR: SI56 33000-0001845319, 
župnija TRR: SI56 0483 5000 3316 584, 
Dom sv. Jožef TRR: SI56 33000-0001631628

Deli.