Oznanila: KRISTUS, Kralj vesoljstva

leto 26
št. 40
21. november 2021


razpored svetih maš

nedelja, 21. november – KRISTUS, Kralj vesoljstva
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve 
           ob 10.00 – + Ivanka Vodušek ter starši, bratje in sestre

ponedeljek, 22. november – Cecilija,  mučenka
maše: ob 8.00 – za srečno zadnjo uro 
           ob 18.30 – v čast sv. Ceciliji za vse žive in + pevce ter organiste 
                          – + Cecilija Laznik     

torek, 23. november – Klemen I., papež
maše: ob 8.00 – + Ada Lihteneger in sorodniki
           ob 18.30 – + Mihaela Kolar
                          – v čast Svetemu Duhu za pomoč in vodstvo

sreda, 24. november – vietnamski mučenci
maše: ob 8.00 – v čast sv. Kazimiru za zmago pravice v Belorusiji
           ob 18.30 – + Janez Krt (ob godu) 

četrtek, 25. november – Katarina Aleksandrijska, mučenka
maše: ob 8.00 –  + Franc Pungeršek
          ob 18.30 – + Viktor Žaberl

petek, 26. november – obletnica posvetitve celjske stolnice; Leonard
maše: ob 8.00 – + Antonija Kamenik
            ob 18.30 – + Albin Mrak

sobota, 27. november – Marija s čudodelno svetinjo
maše: ob 8.00 – v čast Brezmadežni s čudodelno svetinjo 
            ob 18.30 – + Franc Rataj CM, osmina
                          – + Silva Jontes (iz Doma)

nedelja, 28. november – 1. adventna nedelja – NEDELJA KARITAS
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve 
           ob 10.00 – + Tacolovi ter Ana in Jakob Jurgelj


Spoštovani!

TEDEN KARITAS (od 22. do 28. 11. 2021)

V letošnjem Tednu Karitas 2021 nas bo nagovarjalo geslo: »SRCE, ki sprejema«, ki je še posebej primerno za današnji čas. Nadškof msgr. Alojzij Cvikl je ob tem povedal: »Naj nam bo ta teden vsem v spodbudo, da bodo naša srca postajala vedno bolj sposobna sprejemati druge v odprtosti Sv. Duhu! Če moje srce bližnjega sprejema, me hkrati tudi spodbuja, da se odpravim k njemu in iščem pot do njegovega srca. In potem, ko sem ga slišal in v srcu doumel njegove težave, pač nisem več daleč od spoznanja na kak način mu bom mogel biti v oporo in pomoč. Malo je potrebno za povrnitev upanja: človeka je treba opaziti, ga sprejeti, mu prisluhniti, samo tako se bo počutil sprejetega, razumljenega in spoštovanega…« 

KLIC DOBROTE 2021 
V sredo, 24. 11. 2021, bo potekal že 31. dobrodelni koncert Klic dobrote za pomoč družinam v stiski. Neposredni prenos bo na TV SLO – I. program, Radio Slovenija in Radio Ognjišče. Vabljeni k ogledu, saj bodo zaradi epidemije na večernem koncertu v dvorani na Golovcu lahko sprejeli največ 500 vnaprej prijavljenih oseb z izpolnjevanjem PCT pogoja. V času koncerta in tudi še ves december bodo zbirali sredstva za pomoč slovenskim družinam v stiski. 

Pogovori o življenju in smrti
se nadaljujejo; sedaj spet le na daljavo. Vabljeni jutri, v ponedeljek, ob 17. uri k zaslonom; čakata vas ga. Metka Klevišar in ga. Julka Žagar. Spletna povezava je na domači strani Doma sv. Jožef

Sedi na mojo desnico je naslov Bibličnega tečaja v tem tednu. Na daljavo vas pričakuje mag. Klaus Einspieler v torek, 23. novembra, ob 20. uri. Pridružite se, saj gre za zelo zanimiva in tudi priljubljena razmišljanja. Spletna povezava je na domači strani Doma sv. Jožef.

Sveta Cecilija
Čestitke organistoma, pevkam in pevcem ob godu zavetnice sv. Cecilije (v ponedeljek, 22. novembra), z željo, da se vam še kdo pridruži pri petju – bogoslužju, pa tudi, da bi kmalu zopet iz vsega in brez nevarnosti za naše zdravje mogli prepevati Bogu in se tudi skupaj poveseliti ob prijateljskem prazničnem druženju. Vseeno v ponedeljek vabljeni k večerni sv. maši. 

Pogovori za dušo – psihološka podpora
s kliničnim psihologom mag. Dragom Tacolom so sedaj tudi na daljavo. V četrtek, 25. novembra, ob 17. uri se lahko pridružite, lepo vabljeni. Spletna povezava je na domači strani Doma sv. Jožef.

Adventna duhovna obnova s škofom dr. Francem Šuštarjem bo v soboto, a tudi ta le na daljavo. Ob 9.30 se lahko pridružite; vstopna povezava je na domači strani Doma sv. Jožef.  

Pratika in Marijanski koledar za leto 2022
sta že na voljo (6,50 oz. 2,50 evra). Vabljeni, da si vzamete tudi kaj preostalega od verskega tiska, kar je na voljo na mizicah.

Čiščenje in krašenje cerkve imate ta teden na skrbi verniki iz Starih Selc in dela Popovičeve ulice. Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in okrašena primerno letnemu in liturgičnemu času. 

Poslovil se je
duhovnik Franc Rataj, vizitator (predstojnik) slovenske province Misijonske družbe (lazaristov). Od njega smo se poslovili v petek, 19. novembra 2021, najprej s pogrebno sv. mašo v naši župnijski cerkvi, nato pa na Mestnem pokopališču Celje, saj je bil g. Rataj doma iz bližnjega Šentjurja, večino svojega duhovniškega življenja pa je preživel kot član Misijonske hiše Celje. Ob somaševanju mnogih duhovnikov in še treh škofov je sv. mašo daroval ljubljanski nadškof in predsednik Slovenske škofovske konference g. Stanislav Zore. V imenu lazaristov se je od pokojnega vizitatorja poslovil g. Marko Jeromel, njegov asistent, ki je med drugim dejal:

Svoje duhovniško poslanstvo je g. Rataj po duhovniškem posvečenju (v Rimu l. 1975) opravljal kot kaplan pri Sv. Jožefu nad Celjem, župnik v Šentjakobu ob Savi, župnik in dekan v Šmartnem pri Slovenj Gradcu, duhovni pomočnik v Dobovi, župnik v Pišecah ter župnik in dekan v Artičah in Sromljah. Leta 2018 je sprejel službo vizitatorja slovenske province Misijonske družbe. Srčni del njegovega duhovniškega poslanstva in oznanjevanja pa je bila njegova ljubezen do Brezmadežne, saj je bil pobudnik in od leta 2009 narodni voditelj Mednarodnega združenja čudodelne svetinje – Otrok Brezmadežne za Slovenijo. Kot član Misijonske družbe je bil večkrat tudi superior, svetovalec in vizitatorjev asistent. 

Po nekajmesečni težki bolezni je pokojni vizitator g. Franci svojo življenjsko knjigo predal Bogu, proti jutru Gospodovega dne, v nedeljo, 14. novembra 2021. S pogrebno sv. mašo se vsi skupaj Bogu iskreno zahvaljujemo, ker smo imeli to milost, da smo lahko bili tako ali drugače tudi mi sami del njegove življenjske knjige, ki je bila polna vere, polna dobrih del in polna zaupanja v Boga in našo nebeško mater Marijo. /…/

Poleg zahvale našemu Nebeškemu Očetu in pokojnemu gospodu Franciju bi se v imenu vseh sobratov Misijonske družbe rad iskreno zahvalil tudi vsem, ki ste mu v času njegove bolezni in poslavljanja dan in noč stali ob strani ter mu velikodušno stregli in pomagali. Iskrena hvala vsem, ki ste Misijonski družbi v teh dneh izrekli sožalje, sočutje in podporo. /…/  Naj g. Francija spremlja naša molitev, Božji blagoslov in Marijina priprošnja. 


Izdal; lazaristi in župnijski urad Celje – sv. Jožef, Plečnikova ulica 29, Celje, 
odgovarja: za župnijo; Vlado Bizant CM, župnik, GSM: 041 282 908, 

za Dom sv. Jožef; Irena Švab Kavčič, direktorica
Telefon: 059 073 800, faks: 03 548 15 96, elektronska pošta: info@jozef.si, 
spletna stran: www.jozef.si, 
misijonska hiša TRR: SI56 33000-0001845319, 
župnija TRR: SI56 0483 5000 3316 584, 
Dom sv. Jožef TRR: SI56 33000-0001631628

Deli.