Oznanila: Nedelja KARITAS; Bezmadežna s čudodelno svetinjo

leto 27
št. 42
27. november 2022


razpored svetih maš

nedelja, 27. november – 1. adventna nedelja – NEDELJA KARITAS;
Bezmadežna s čudodelno svetinjo
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
           ob 10.00 – + Janez in Jožefa Čadej

ponedeljek, 28. nov.– Katarina Labouré, s.usmiljenka, vidkinja
maše: ob 8.00 –  + Alojz in Marija Mrvar
          ob 18.30 – + Klokočovnik

torek, 29. november – Filomen, mučenec
maše: ob 8.00 – po namenu
           ob 18.30 – + sorodniki in prijatelji

sreda, 30. november – Andrej, apostol
maše: ob 8.00 – + Andrej Urbancl CM (ob godu)
          ob 18.00 – molitev v čast sv. Jožefu                       
           ob 18.30 – + Stanka in Martin Razboršek

četrtek, 1. december – Edmund Campion, mučenec
maše: ob 8.00 – + Karl Žmahar, greg.
          ob 18.00 – molitev za nove duhovne poklice                       
           ob 18.30 – + Alojzija Gerčar (iz Doma)
                           – za žive in + Mohorjane

petek, 2. december – Bibijana, mučenka
maše: ob 8.00 –  + Marija Kopriva
                       –  + Karl Žmahar, greg.
          ob 18.30 – + Stritih, Kačičnik in Toplišek                   

sobota, 3. december – Frančišek Ksaver, duhovnik
maše: ob 8.00 – + Karl Žmahar, greg.
            ob 18.30 –  + Franc Kelhar (ob godu)

nedelja, 4. december 2. adventna nedelja
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
                       –  + Karl Žmahar, greg.
           ob 10.00 – + Milan in Darinka Lorenčak
                       –  + Valentina Dokler Pregant

* * * * *


Spoštovani! 

Začenjamo adventni čas, ki nas po stari in lepi  krščanski navadi vabi k svitancam ali zornicam. Jutranja sveta maša je bila v času pred božičem vedno močno poudarjena. Sedaj imamo poleg te še večerno mašo in zato še več priložnosti, da se ene ali druge udeležimo. Lepo povabljeni, da se bomo tako skupaj pripravljali na božične praznike! Otroci ste pri verouku že dobili adventni koledar, ki nas spodbuja k dobrim delom.

Blagoslov adventnih venčkov
je na 1. adventno pri obeh sv. mašah. S postopnim prižiganjem sveč in z molitvijo se pripravljamo na Jezusov prihod. Nabirka 1. adventne nedelje – nedelje Karitas – je namenjena za cerkvene dobrodelne ustanove, tretjina ostane domači Vincencijevi konferenci.

Marija bo v adventu spet romala,
če jo boste seveda povabili v svoj dom. Kip je na voljo v zakristiji. Najbolje, da ga vzamete po večerni sv. maši in ga naslednji večer vrnete v cerkev. Ob njem se lahko zbere družina k skupni molitvi, marsikdo morda sam ali pa tudi s sosedi. Dve leti zaradi covida to ni bilo mogoče, sedaj pa je zopet lepa adventna priložnost za skupno molitev in pesem ter medsosedsko druženje ob Mariji.

* * *

Župnijski pastoralni svet (ŽPS)
ima prvo sejo v novi sestavi jutri, v ponedeljek, 28. novembra. Tako simbolično s pričetkom novega bogoslužnega leta (A) pričenja svoje delo in poslanstvo tudi Ž. p. svet, ki ima 23 članov in članic, njegov mandat pa traja do 1. 2026. Srečanje pričnemo v cerkvi, kjer po večerni sv. maši skupaj molimo, nadaljujemo pa v Lazarjevi učilnici.
     Vse župljane in obiskovalce naše cerkve prosimo, da z molitvijo, dobronamerno kritiko in nasveti spremljate in pomagate članom  ŽPS pri njihovem delu za dobro župnije, kraja in širšega okolja, saj je naša cerkev sv. Jožefa tudi romarska, župnija pa je močno vključena tudi v poslanstvo Doma sv. Jožef. Vsi se moramo tudi zavedati, da smo v času sinode v Cerkvi, ko vsi verniki iščemo primerne načine in poti za življenje po veri tudi v razmerah, ko je iz leta v leto manj duhovnikov.  

Tečaj fotografiranja za starejše
spet pripravlja naš Miha Lokovšek, in sicer v torek od 9.30 do 13.00.  Lepo vabljeni vsi, ki vas zanima, kako lahko naredite lepe fotografije s svojim pametnim telefonom ali pa fotoaparatom. Sporočite svojo udeležbo do ponedeljka zjutraj.

Liturgični tečaj s Klausom Einspielerjem se nadaljuje, srečanje bo spet v torek, 29. novembra, ob 20. uri, ko vas iz Doma Sodalitas na Koroškem, s katerim tečaj pripravljamo, na daljavo pričakuje predavatelj pred zasloni. Vstopite preko domače strani našega Doma. Vabljeni!  

Sreda pred prvim petkom
je v tem tednu, ki bo adventno in marijansko obarvana. Lepo vabljeni župljani, stanovalci Doma, zaposleni in sicer obiskovalci naše cerkve, da se spet združimo ob 18. uri v naši skupni molitvi, ki naj bo v adventu še posebej poglobljena.  S priprošnjo sv. Jožefa in naših priprošnjikov bo naša molitev še posebej močna.

Četrtek pred prvim petkom, prvi petek in prva sobota:
V četrtek je pol ure pred mašo molitev za duhovne poklice pred izpostavljenim Najsvetejšim. Na prvi petek je obisk bolnikov in ostarelih župljanov na domu, zvečer pa z litanijami počastimo Srce Jezusovo. Na prvo soboto počastimo Srce Marijino. Vabljeni!

Letni mohorski sprejem
je zadnja leta redna prireditev; nanj vabljeni v četrtek zvečer. Najprej bo v naši cerkvi sveta maša za vse žive in pokojne Mohorjane. Sledilo bo srečanje v Kardinalovi dvorani s predstavitvijo letošnje redne zbirke in sicer mohorske bere v iztekajočem se letu ter druženje. Vabljeni!

Adventna duhovna obnova
je pred nami, ko bo spet pri nas ljubljanski škof pomočnik dr. Franci Šuštar. Lepo vabljeni k tej lepi priložnosti, in sicer v soboto, 3. decembra, od 9.30do 13.00. Bo tudi priložnost za adventno spoved. Program bo potekal v Jožefovi dvorani in v Slomškovi kapeli.  

 Miklavževo se bliža
V ponedeljek, 5. decembra, ob 16. uri pride med nas sv. Miklavž. Starši še lahko prijavite svoje pridne otroke zanj, da bo vedel načrtovati obdaritev. To lahko storite do petka, 2. decembra, v župnijski pisarni, ali pa ko pripeljete otroke k verouku ali v recepciji našega Doma.

Čiščenje in krašenje cerkve
imate ta teden na skrbi verniki z ulice Na Rebri in Lešničarjeve. Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev čista in okrašena primerno liturgičnemu in letnemu času!


Izdali lazaristi in župnijski urad Celje – sv. Jožef, Plečnikova ulica 29, Celje, 
odgovarja: za župnijo; Vlado Bizant CM, župnik, GSM: 041 282 908, 

za Dom sv. Jožef; Irena Švab Kavčič, direktorica
Telefon: 059 073 800, faks: 03 548 15 96, elektronska pošta: info@jozef.si, 
spletna stran: www.jozef.si, FB stran @dom.sv.jozef
misijonska hiša TRR: SI56 33000-0001845319, 
župnija TRR: SI56 0483 5000 3316 584, 
Dom sv. Jožef TRR: SI56 33000-0001631628

Deli.