Oznanila: KRISTUS, Kralj vesoljstva

leto 27
št. 41
20. november 2022


razpored svetih maš

nedelja, 20. november KRISTUS, Kralj vesoljstva
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
                       – v zahvalo krstnemu zavetniku
           ob 10.00 – + Erna Jurički

ponedeljek, 21. november Darovanje Device Marije
maše: ob 8.00 –  + Janez Mrvar, duhovnik, in s. Ludovika Mrvar HKL
          ob 18.30 – + Albina Tomažič

torek, 22. november – Cecilija,  mučenka
maše: ob 8.00 – + Cecilija Laznik
       ob 18.30 – za žive in + pevce ter organiste
                      – + Matilda Vogrinc (iz Doma)

sreda, 23. november – Klemen I., papež
maše: ob 8.00 – po namenu
           ob 18.30 – + Jože in Amalija Horjak

četrtek, 24. november – vietnamski mučenci
maše: ob 8.00 – po namenu
           ob 18.30 – za Božje usmiljenje

petek, 25. november – Katarina Aleksandrijska, mučenka
maše: ob 8.00 –  po namenu
          ob 18.30 – + Janez Krt
          ob 18.30 – + Anton, 40.obl., ter Fanika in Hedvika Romih

sobota, 26. november – obletnica posvetitve celjske stolnice; Leonard
maše: ob 8.00 – po namenu
            ob 18.30 – + Julka Žagar

nedelja, 27. november – 1. adventna nedelja – NEDELJA KARITAS
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
           ob 10.00 – + Janez in Jožefa Čadej

* * * * *


Spoštovani! 

Lepo vabljeni danes popoldne ob 16. uri
v Kardinalovo dvorano, kjer nam bodo člani ljubiteljskega gledališča Petra Simonitija uprizorili Butalce na sodišču, Frana Milčinskega v priredbi Jane Kvas. Vstopnine ni, možni prostovoljni prispevki.

God sv. Cecilije, zavetnice cerkvene glasbe, je za naš hrib še posebej pomenljiv, saj je dobršnji del tukajšnjega življenja prav glasba. Prav je, da se ji zahvalimo in priporočimo za priprošnjo, da bi vse ohranjali in krepili. Vsi pevci vabljeni v torek  k večerni maši, ki bo slovesna njej na čast in v zahvalo.  Je pa to tudi priložnost iskrene hvaležnosti, da ste mnogi pripravljeni nesebično in povsem prostovoljno deliti svoje talente z drugimi.  

Teden Karitas z geslom Skupaj delajmo za dobro je v tednu pred začetkom adventa. V okviru tega tedna bo tudi Dobrodelni koncert Klic dobrote v dvorani Golovec v Celju v sredo, 23. 11., ob 20 h. To je tradicionalni dobrodelni koncert, na katerem zbirajo sredstva za pomoč družinam v stiski. Koncert bodo neposredno prenašali RTV Slovenija (I. program), Radio Slovenija in Radio Ognjišče. Nastopili bodo mnogi znani pevci in pevke. Ta dan je tudi romanje sodelavcev Karitas na Slomškovo Ponikvo, kjer je ob 12 h sv. maša (nadškof Cvikl). Vsi romarji so nato ob 16 h povabljeni na javno generalko za večerni dobrodelni koncert.
* * *

Pogovori o življenju in smrti
so spet na vrsti, in sicer jutri, v ponedeljek, ob 17. uri, ko vas pred zasloni pričakuje ga. Metka Klevišar. Povezava je preko naše domače strani. Lepo povabljeni; tudi s svojimi izkušnjami in razmišljanji.

Srečanje staršev veroučencev
je jutri ob 19. uri (po maši) v Lazarjevi učilnici. Starši, lepo povabljeni!

Besedila, obredi in opravila pri sveti maši
pa je tema naslednjega Liturgičnega tečaja v torek, 22. novembra, ob 20. uri. Pred ekrani vas čaka mag. Klaus Einspieler. Tečaj z izjemnim predavateljem pripravljamo v sodelovanju z Domom Sodalitas v Tinjah na Koroškem. Vabljeni preko naše domače strani.

V četrtek 24. novembra pa vabljeni na Pogovore za dušo. Spet bo z vami – to pot v živo – mag. Drago Tacol, klinični psiholog in kognitivno vedenjski terapevt. Pričakuje vas ob 19. uri v Jožefovi dvorani. Razmišljal bo o osebnih ciljih, vitalnosti in predani aktivnosti.

Adventni venčki so začetek lepe božične dobe, ki jo začnemo z adventom. Zaradi epidemije je vse malo upočasnjeno, pa vendar vabljeni v soboto, od 9 h dalje, da si skupaj s člani Vincencijeve konference izdelate svoj lep venček, ki ne bo le okrasek, temveč tudi spodbuda k molitvi in pričakovanju. Ko bodo izdelovali večji venec za cerkev, bodo tudi vam v pomoč, če bo kdo želel.

V soboto pa vabljeni tudi na pohod po Slomškovi poti, ki ga s Slomškovo romarsko potjo pripravljamo na rojstni dan svetnika od Sloma  do Olimja. Začetek bo ob 8. uri izpred Slomškove domačije na Slomu. Pot nas bo vodila do Šmarja in nato preko Sv. Roka v Zibko ter preko Tinskega in Rudnice v Olimje. Zberemo se pri Sv. Jožefu ob 7. uri in gremo skupaj na vlak do Ponikve. Čas hoje je približno 7. ur, dolžina poti pa 22 km. Prispevek za prevoz in oglede je 10 EUR, malico in pijačo pa si vzemite s seboj v nahrbtnik. Vračamo se spet z vlakom  iz Podčetrtka ob 18.30. Gre za lepo združitev s svetnikom, ki nam ima tudi danes veliko povedati. Prijavite se do 24. novembra v recepcijo Doma.    

Blagoslov adventnih venčkov
je prihodnjo nedeljo – 1. adventno – pri obeh sv. mašah. S postopnim prižiganjem sveč na adventnem venčku in z molitvijo ob tem se bomo pripravljali na Jezusov prihod. Nabirka 1. adventne nedelje – nedelje Karitas – je namenjena za cerkvene dobrodelne ustanove, zlasti za Karitas, tretjina po ostane domači Vincencijevi konferenci.

ŽPS – prva seja novega Župnijskega pastoralnega sveta bo v ponedeljek, 28. novembra, po večerni maši.

Škofove adventne kateheze 2022
so vsako soboto pred adventno nedeljo ob 18 h v celjski stolnici.  Tema kateheze: Da bi se prepoznali v Njem. Razdeljena je na štiri dele: »v svetu«, »v občestvu«, »v evharistiji«, »v telesu«. Lepo vabljeni!

Premiera filma o Slomšku – ‘Srečen bo čas’ je v soboto, 26. novembra, v Cineplex v Celju, ob 19.30. Rezervacije in nakup kart (5 EUR) studio@siposh.com.

Miklavževo se bliža in Miklavž je že napovedal, da bo letos zopet prišel med nas. To se bo zgodilo v ponedeljek, 5. decembra, ob 16. uri. Starši že lahko prijavite svoje pridne otroke zanj, da bo vedel načrtovati obdaritev. To lahko storite, ko pripeljete otroke k verouku ali v recepciji našega Doma kadarkoli, ali pa tudi po maši v zakristiji ali pisarni.

Čiščenje in krašenje cerkve imate ta teden na skrbi verniki z Zvodnega in Zagrada. Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in okrašena primerno letnemu in liturgičnemu času!

***

Čestitke organistoma, pevkam in pevcem ob godu SV. CECILIJE (v torek, 22. novembra), z željo, da se vam še kdo pridruži pri petju – bogoslužju! Vsi zapojmo iz srca, v slavo Jezusa Boga, …


Izdali lazaristi in župnijski urad Celje – sv. Jožef, Plečnikova ulica 29, Celje, 
odgovarja: za župnijo; Vlado Bizant CM, župnik, GSM: 041 282 908, 

za Dom sv. Jožef; Irena Švab Kavčič, direktorica
Telefon: 059 073 800, faks: 03 548 15 96, elektronska pošta: info@jozef.si, 
spletna stran: www.jozef.si, FB stran @dom.sv.jozef
misijonska hiša TRR: SI56 33000-0001845319, 
župnija TRR: SI56 0483 5000 3316 584, 
Dom sv. Jožef TRR: SI56 33000-0001631628

Deli.