Oznanila: Binkošti

leto 28
št. 20
28. maj 2023


razpored svetih maš

nedelja, 28. maj – BINKOŠTI
maše: ob 8.00 – za župljane in obiskovalce naše cerkve
                      – + Vlado Rutar, duhovnik, greg.
         ob 10.00 – + Vida in Konrad Jeseničnik

ponedeljek, 29. maj – MARIJA, MATI CERKVE
maše: ob 8.00 –  + Vlado Rutar, greg.
          ob 18.30 – + Vinko Žagar 

torek, 30. maj bl. Marta Wiecka HKL; Kancijan in oglejski muč.                                                                     maše: ob 8.00 –  + Vlado Rutar, duhovnik, greg.
          ob 18.30 – + Cvetka, obl., in Edi Žnidar
                          – + Stritih, Kačičnik in Toplišek

sreda, 31. maj – Obiskanje Device Marije; zaključek šmarnic
maše: ob 8.00 – + Irena Doberšek
           ob 18.00 – molitev v čast sv. Jožefu
           ob 18.30 – + Marija Polak in dobrotniki

četrtek, 1. junij – Justin, mučenec; začetek junijske pobožnosti vrtnic
maše: ob 8.00 –  + Vida Žgajner, greg.
           ob 18.30 – + družina Kolin in Gorjanc

petek-PRVI, 2. junij – Erazem, škof
maše: ob 8.00 –  + starši Povalej in dobrotniki
           ob 18.30 – + Vida Žgajner, greg.

sobota, 3. junij – Janez XXIII, papež
maše: ob 8.00 – + Vida Žgajner, greg.
           ob 18.30 – + Vanda in Tone Planinc

nedelja, 4. junijSVETA TROJICA; zaključek veroučnega leta
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve+
                      – + Vida Žgajner, greg.
           ob 10.00 – na čast sv. Družini za opravljeno delo


Spoštovani!

Če ljubimo, imamo vse. Predvsem pa imamo spoz­nanje Svetega Duha v nas. Sveti Duh, ki ga bomo ljubili in k njemu molili, nam bo povedal vse, vse nam bo po­kazal, v njem bomo vse doživeli. Dovolj je že, če pustimo, da nas preplavi njegova ljubezen. V življenju svetnikov je prav neverjetno opazovati neznansko moč, ki so jo imeli zaradi svoje ljubezni. In čeprav številni, kot na primer arški župnik, niso bili videti posebno pametni! /…/

Kdor se pusti voditi Svetemu Duhu, ima časa na pre­tek. Za vse in za vsakogar. Prav ta ura je zanj najpomemb­nejši trenutek, saj v njej prepozna trenutek ljubezni. Njegova potrpežljivost je enako brezmejna kot njegovo zaupanje v Svetega Duha. Ker ve, da nad vsem bdi Nekdo, ki je večji od njega. /…/ Milina v današnjem svetu, ki mu vlada nasilje, pomirja in blaži. Odtehta vsa pomirjevala tega sveta. Pogled, ki ga preveva milina, ne potrebuje pojasnila. Notranja ve­drina, ki jo razkriva, mu daje posebno moč, s katero zdru­žuje in v spore vnaša edinost. V razklanost sveta, ki jo povzročajo številni in nenehni spori, milina prinaša naj­bolj zaželeni sad miru. /…/

»Različni so duhovni darovi, duh pa je isti.« (1 Kor 12, 4) V molitvi bomo spoznali, kdo je Sveti Duh. Vendar pa bomo v ljubezni, ki jo spodbuja, uživali njegove prečudovite darove. Največji pričevalci Duha niso nikdar v ospredju. Duh nam bo svojo veličino vselej razkril v najmanjših, od vseh pozabljenih, najbolj neopaznih ljudeh. Guy Gilbert, Alba in kavbojski škornji

Binkošti – praznik prihoda Svetega Duha – so danes. Pri sv. maši ob 10 h sodelujejo in se predstavijo letošnji birmanci in birmanke.

Na Binkoštni ponedeljek v Cerkvi praznujemo Marijo, Mater Cerkve. Posvečeni sta ji novejši cerkvi v Trbovljah in v Mariboru-Pobrežje. Lep povabljeni k jutranji ali večerni sv. maši!

Prva sreda bo to pot malo drugače.
Kot vsako leto v juniju bomo zaposleni imeli srečanje že popoldne, in sicer na Dobju – z mašo in nato druženjem. Doma pa ste vabljeni k molitvi na čast in v priprošnjo sv. Jožefu ob 18. uri v cerkvi. Hvala vsem, ki vedno znova molite po namenu našega poslanstva in Doma.

Veseli smo še ene poroke,
in sicer Katje Peganc, članice našega oltarnega občestva in zveste sodelavke med mladimi na Jožefovem hribu. S Klemenom Nunčičem si ustvarjata družino, ki sta jo včeraj tudi posvetila z zakramentom svetega zakona. Veseli smo, da je iz naših mladih vzklilo toliko novih družin. Veliko blagoslova tudi na njuni skupni poti!

Iskrena hvala vsem sodelujočim pri Grozdetovem recitalu,
ki smo ga pripravili v četrtek doma in v petek v Tržišču, rojstni župniji Lojzeta Grozdeta. Čestitke in priznanje! Že toliko let živi in vedno znova ga znate obnoviti tako, da nagovori tako vas in vse, ki mu prisluhnemo. Žal je teh drugih malo. Človek ima v takih trenutkih občutek, da tudi danes živimo v Grozdetovih časih. Saj ga niso jemali resno, celo nasprotno, čas pa je pokazal svoje. Dobre stvari na videz gredo v prazno, v resnici pa ne. Naj vam bo trud vseh, ki ga vedno znova oblikujete in ste navdušeni nad njim, resnično  v blagoslov.   

Četrtek pred prvim petkom, prvi petek in prva sobota
Na prvi četrtek je pol ure pred mašo molitvena ura za duhovne poklice in začetek junijske pobožnosti vrtnic. Na prvi petek je obisk bolnikov in ostarelih župljanov na domu. Na prvo soboto počastimo Srce Marijino.

Mesec junij je posvečen Srcu Jezusovemu,
zato lepo povabljeni k sv. mašam tudi med tednom, ko bomo prisluhnili ‘vrtnicam’ in z litanijami počastili SrceJezusovo. Letošnje ‘vrtnice’ z naslovom »Apostol Jezusovega srca in ljubezni do bližnjega je napisal msgr. Jože Kužnik. Približale nam bodo še enega slovenskega gorečega in svetniškega duhovnika ter mučenca Franca Saleškega Gomilška (1872-1943).

Zaključek veroučnega leta
imamo na prvo junijsko nedeljo, 4.6., letos na nedeljo Svete Trojice. Vse družine veroučencev in veroučenk po drugi sveti sv. maši vabimo, da se za krajši čas zberemo v atriju k druženju in podelitvi spričeval.

Seja Župnijskega pastoralnega sveta
bo v ponedeljek, 5. junija, po večerni maši.

Čiščenje in krašenje cerkve imate ta teden na skrbi verniki z Zvodnega in Zagrada. Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in okrašena primerno letnemu in liturgičnemu času.

* * * * * * *

Sveti Duh, posveti nas * s sveto Božjo milostjo;
ti nam dušo okrasiš,  * Božji naj otroci smo.

Ti nam razsvetljuj razum, * da Boga spoznavamo;
daj nam srčnost, moč, pogum; * naj le dobro delamo.

Sveti Duh, ti Bog luči, * v srca nam ljubezen vlij;
naj z dobroto, radostjo * vsem Boga oznanjamo.
SG 141


Izdali lazaristi in župnijski urad Celje – sv. Jožef, Plečnikova ulica 29, Celje, 
odgovarja: za župnijo; Vlado Bizant CM, župnik, GSM: 041 282 908, 

za Dom sv. Jožef; Irena Švab Kavčič, direktorica
Telefon: 059 073 800, faks: 03 548 15 96, elektronska pošta: info@jozef.si, 
spletna stran: www.jozef.si, FB stran @dom.sv.jozef
misijonska hiša TRR: SI56 33000-0001845319, 
župnija TRR: SI56 0483 5000 3316 584, 
Dom sv. Jožef TRR: SI56 33000-0001631628

Deli.