Oznanila: 4. velikonočna – nedelja duhovnih poklicev

leto 29
št. 15
21. april 2024


razpored svetih maš

nedelja, 21. april – 4. velikonočna – nedelja Dobrega pastirja –
NEDELJA DUHOVNIH POKLICEV
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
           ob 10.00 – + Ljubica Nenadović, ob roj. d.

ponedeljek, 22. april – Hugo, škof
maše: ob 8.00 – po namenu
         ob 10.00 – + Marta Zdolšek, 30. dan
                        – + Stanislava Oman, ob roj. dnevu

torek, 23. april –Jurij, mučenec
maše: ob 8.00 – po namenu 
         ob 18.30 – + Marija Tojnko   

sreda, 24. april –Fidelis, mučenec
maše: ob 8.00 – za zadoščenje grehov
         ob 18.30 – + Viljem Golej

četrtek, 25. april – Marko, evangelist
maše: ob 8.00 – po namenu
         ob 18.30 – Peter Simoniti (iz Doma)

petek, 26. april – Marija, Mati dobrega svéta
maše: ob 8.00 – po namenu
         ob 18.30 – + Peter Simoniti, 30. dan

sobota, 27. april – Hozana, dev.; Dan upora (dela prost dan)
maše: ob 8.00 – po namenu
           ob 18.30 – + Alojzija in Lado Bizant

nedelja, 28. april – 5. velikonočna 
maše: ob 8.00 – za župljane in obiskovalce naše cerkve
         ob 10.00 – + Jožef in hčerka Polona Janžič


Spoštovani!

Duhovnik po Jezusovem Srcu je zelo očitno vpet med svetost in grešnost. Med grešnost, ki ga kot navadnega smr­tnika priklepa k pritlehnim stvarem, in svetost, ki je tista sila, ki je edina sposobna spremeniti svet. Vpet med Jezusovo Srce in (grešno) srce sveta bolj kot drugi doživlja neizprosen boj med lučjo in temo, med dobroto in zlom. Po veri in v zakramentih že doživlja zmago Luči in Dobrega, a v telesu še s Pavlom doživlja »trn satanov«, ki ga bije.

Kot takšen je tudi slovenski duhovnik, pa naj bo novo­mašnik ali zlatomašnik, pomemben »katalizator« v zgodo­vini, je nadaljevanje »znamenja, ki se mu bo nasprotovalo«. Pridružen je Kristusovemu Srcu in po njem upodobljen po skrivnostni moči polaganja škofovih rok. V tem Srcu je nje­gov življenjski prostor in tam more prepoznavati resničnost slovenske sedanjosti. Iz tega najbolj pristnega organa zrenja Očeta mora izrekati v slovenski prostor resnico: o nas samih, o naši preteklosti in naši prihodnosti, o slovenskem grehu in očiščevanju, o naši spravi in o prerojenju slovenskega na­roda pa tudi o slovenski svetosti. Čast ima izrekati resnico odrešenja za slovenski narod in vse, ki z njim prebivajo v naši domovini. (nadškof Marjan Turnšek, Evharistija in duhovništvo)

* * * * * * *

Nedelja Dobrega pastirja – 4. velikonočna –
tako poimenovana zaradi evangelija o Jezusu – Dobrem pastirju, ki ga vsako leto beremo na 4. velikonočno nedeljo, je tudi nedelja duhovnih poklicev: duhovnikov, redovnikov in redovnic, diakonov in bogoslovcev. Vsi verniki naj bi ob Božji besedi in njeni razlagi več razmišljali o lepoti in potrebnosti duhovnih poklicev, predvsem pa bolj goreče in več molili za to, da bi se vsaj nekaj mladih odločilo za služenje Bogu v duhovnem poklicu.

Pogovori o življenju in smrti,
sredi pomladi in ob nevarnosti slane tudi v naravi dobivajo svoj odziv, zato so še toliko dragocenejši v teh dneh. Vabljeni spet nanje jutri, v ponedeljek ob 17. uri, ko bo z vami pred zasloni, kot vedno, spet zdravnica Metka Klevišar. Vabljeni preko domače strani Doma sv. Jožef.

Pohod  od Gore Oljke do Sv. Križa nad Belimi Vodami
po Slomškovi romarski poti bo v soboto, 27. aprila. Začetek  na Gori Oljki je ob 8. uri zjutraj, sklep poti pa bo z mašo pri Sv. Križu približno ob 15.30. Skupen odhod od sv. Jožefa, kdor bo želel, je ob 7. uri zjutraj. Po sveti maši bo organiziran prevoz od Sv. Križa nazaj na Goro Oljko.  Za lažjo organizacijo vas prosimo, da se prijavite v recepciji našega Doma ali na info@jozef.si    

Naši compostelski romarji se bližajo cilju.
hvala Bogu, za enkrat kljub nenadnim spremembam v organizaciji na začetku  in  po pripravljenosti vseh, ki so vskočili, vse poteka po sreči. Predvidoma jutri bodo ob 12. uri pri sv. Jakobu, kamor s seboj nosijo tudi vse nas, mi pa jih spremljajmo z našimi mislimi in molitvami, da bomo v duhu sinode res skupaj na poti.  

Iskrena hvala vsem,
ki ste me tako množično spremljali v teh dneh  s spomini, mislimi, dobrimi željami in še posebej z molitvijo. Precej zahtevnejši poseg na srcu, trije bypassi, kot sem ga pričakoval, je potekal,  hvala Bogu, zdravnikom in vsem vam za molitve, povsem brez zapletov. Upam, da tako tudi ostane, bo pa potrebno kar pol letno okrevanje. Res, hvala vam vsem! Jože

Čiščenje in krašenje cerkve
imate za ta dva tedna na skrbi verniki iz Podgorja, 2. del. Ker pa je to nedelja pred 1. majem in drugim romarskim shodom, prosimo za pomoč in za cvetje tudi druge, ki čistite in krasite cerkev. Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in okrašena primerno liturgičnemu in letnemu času.

************

MOLITEV ZA DUHOVNIKE IN REDOVNIKE

Jezus, moj prijatelj in vodnik, z zaupanjem te prosim za vse naše duhovnike, redovnike, redovnice in misijonarje. Napravi iz njih orodje svojega miru. Kjer je sovraštvo, naj prinašajo spravo. Kjer so razdori, naj ustvarjajo edinost. Kjer so dvomi, naj utrjujejo vero. Kjer so zmote, naj svetijo z resnico. Kjer je obup, naj budijo upanje. Kjer je žalost, naj razdajajo veselje.

Gospod Jezus, pomagaj našim duhovnikom, da bodo sveti, požrtvovalni, potrpežljivi. Nam pa daj moči, da jim bomo vračali zvestobo za zvestobo, velikodušnost za velikodušnost, dobroto za dobroto.

Marija, mati velikega duhovnika Kristusa, izprosi našim duhovnikom in redovnikom zvestobo do konca. Amen. Kristjan moli


Izdali lazaristi in župnijski urad Celje – sv. Jožef, Plečnikova ulica 29, Celje, 
odgovarja: za župnijo; Vlado Bizant CM, župnik, GSM: 041 282 908, 

za Dom sv. Jožef; Irena Švab Kavčič, direktorica
Telefon: 059 073 800, faks: 03 548 15 96, elektronska pošta: info@jozef.si, 
spletna stran: www.jozef.si, FB stran @dom.sv.jozef
misijonska hiša TRR: SI56 33000-0001845319, 
župnija TRR: SI56 3300 0001 1171 675, 
Dom sv. Jožef TRR: SI56 33000-0001631628


Deli.