Oznanila: 5. nedelja med letom, Gnidovčeva nedelja

leto 28
št. 6
5. februar 2023


razpored svetih maš

nedelja, 5. februar – 5. nedelja med letom – Gnidovčeva nedelja
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
                        – + Karel Jenič, greg.
           ob 10.00 – + Janez in Jožefa Čadej
                          – + Branko Šalej, obl.

ponedeljek, 6. februar – Pavel Miki – japonski mučenci
maše: ob 8.00 – + Karel Jenič, greg.
           ob 18.30 – + Vojko Zajc 

torek, 7. februar – Koleta, redovnica
maše: ob 8.00 – + Marija Kopriva
           ob 18.30 – + Friderik Čavš, ob roj. d.
                         – + Karel Jenič, greg.

sreda, 8. februar – Hieronim Emiliani, red. ust.- Prešernov dan
maše: ob 8.00 – + Karel Jenič, greg.
           ob 18.30 – po namenu

četrtek, 9. februar – Apolonija (Polona), mučenka
maše: ob 8.00 – + Karel Jenič, greg.
           ob 18.30 – + Vinko Krajnc, 10. obl.
                         – + Leopold Štemberger, osmina

petek, 10. februar – bl. Alojzij Stepinac, škof
maše: ob 8.00 – + Karel Jenič, greg.
          ob 18.30 – za uslišanje prošenj

sobota, 11. februar – Lurška Mati Božja – svetovni dan bolnikov
maše: ob 8.00 – + Karel Jenič, greg.
           ob 18.30 – za zdravje 

nedelja, 12. februar – 6. nedelja med letom
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
                       – + Karel Jenič, greg.
          ob 10.00 – + Martin Slemenšek in stari starši ter za zdravje mame                                                                                                        Marte


Spoštovani!

GNIDOVČEVA NEDELJA – Danes se ob obletnici smrti spominjamo Božjega služabnika Janeza Frančiška Gnidovca, lazarista in prvega ravnatelja Škofovih zavodov v Šentvidu nad Ljubljano ter enega od slovenskih svetniških kandidatov. Kot škof je deloval v Skopsko-prizrenski škofiji, umrl pa je v Ljubljani 3. februarja 1939. Od leta 2010 počiva v cerkvi Srca Jezusovega na Taboru v Ljubljani, kjer je danes ob 16 h najprej molitvena ura, ob 17 h pa slovesna sv. maša, ki jo daruje ljubljanski stolni župnik Roman Starc.

     Vabimo vas tudi, da si predstavitev v besedi Gregorja Čušina in sliki (vitraž Marka Jermana) svetniškega kandidata škofa Janeza Frančiška Gnidovca pogledate v februarski številki revije Ognjišče.

***********

Gospod Bog,
tvoj služabnik Janez Frančišek Gnidovec
se je iz ljubezni do tebe nesebično ves žrtvoval za uboge. Poveličaj ga s čudeži, da mu bo Cerkev dodelila čast oltarja in nam bo močneje zasvetil njegov zgled.
Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.

Pogovori o življenju in smrti
naš čakajo jutri, v ponedeljek, ko vas ob 17. uri pred zasloni pričakuje zdravnica ga. Metka Klevišar. Pridružite se prek domače strani Doma sv. Jožef; tudi s svojimi izkušnjami in razmišljanji.

Praznik kulture na Jožefovem hribu
je naše, že dolgoletno praznovanje Slovenskega kulturnega praznika. Po treh letih se bomo spet združili vsi, ki vsak na svoj način delujete na kulturnem področju v župniji in kraju  v okviru Doma ter tisti, ki radi pridete na prireditve in delovanje s tem osmišljate.  Kar nekaj vas bo spet spregovorilo na svoj način v besedi, pesmi in glasbi. Slavnostni govornik pa bo gospod Gregor Gubenšek, član Orkestra slovenske vojske in seveda župljan in  krajan, kot je to za to prireditev pravilo.  Sicer je g. Gregor znan po tem, da nas rad vedno znova nagovori s svojo trobento,  to pot pa še z besedo.  Vabljeni v Kardinalovo dvorano v torek, na predvečer praznika, ob 16. uri, ko se bomo predali umetniškemu nagovoru, čemur bo nato sledilo še druženje ob prigrizku in pijači. Gre za praznik vsega, kar smo postorili – sicer v okrnjeni obliki – za časa epidemije in izhodišče ter spodbudo za v prihodnje. Povabite še znance in prijatelje.

Psihološki večer
oziroma pogovor za dušo bo na vrsti v četrtek, 9. februarja, ob 19. uri v Jožefovi dvorani. Pripravlja ga, kot že vrsto večerov naš župljan, klinični psiholog mag. Drago Tacol.  Lepo vabljeni k tej zanimivi priložnosti, ki nam jo poklanja, znotraj katere je moč razmišljati in iskati odgovore na stvari, ki jih sicer morda težko najdemo, a jih potrebujemo. Vabljeni!

Osnovno usposabljanja za romarske vodnike
po romarskih peš poteh – praktični del, bo v soboto, 11. februarja, od 9.30 do 13.00.  Pripravljata ga mag. Jure Levart in Viljem Kaučič. Gre za nadaljevanje že začetega usposabljanja, ki ga v Domu izvajamo v okviru mednarodnega projekta;  to pot v praktični obliki. Lepo vabljeni! Lahko se pridružite tudi tisti, ki morda v prvem delu sicer niste sodelovali.

Pospravili smo jaslice in očistili cerkev.
Za to ste zaslužni spet vi, dragi župljani in krajani, ki vedno znova radi priskočite na pomoč. Kar petnajst se vas je zbralo in cerkev je spet drugačna in  čista. Bog vam povrni na  priprošnjo sv. Jožefa povsod tam, kjer ste tega potrebni in seveda bodite še naprošeni ter Bog daj, da bi vašemu zgledu slediti še drugi.  Hvala ob tej priložnosti tudi g. Franciju Kameniku, našemu stanovalcu, ki stalno bedi nad okolico; preporedko pomislimo na to, koliko postori za naše okolje.        

Svetovni dan bolnikov
V soboto, 11. februarja, na god Luške Matere Božje bomo v vsej Cerkvi v duhu gesla  »Poskrbi zanj!« – Sočutje kot sinodalno izvajanje zdravljenja obhajali 31. svetovni dan bolnikov in se Mariji priporočali za zdravje na duši in telesu.

Sveta maša v kapeli Splošne bolnišnice Celje
je vsako sredo in nedeljo ob 19 h, prav tako ob zapovedanih praznikih. Zaradi še vedno nevarne zdravstvene situacije in omejitve obiskov v bolnišnici, žal, tudi letos ne bo posebne slovesne sv. maše ob svetovnem dnevu bolnikov.
Za obisk bolnikov v bolnišnici lahko kadarkoli pokličete duhovnika na tel.: 041/282-908 (Vlado Bizant). 

Sveta maša v kapeli Psihiatrične bolnišnice Vojnik
je vsak četrtek ob 16.30. Za obisk bolnikov lahko pokličete duhovnika na tel. 041/282-908 (Vlado Bizant) ali 041/638-855 (Stanko Domajnko).
Molimo za zdravje bolnikov!

Čiščenje in krašenje cerkve
imate ta teden na skrbi verniki iz Dolarjeve in Bohoričeve ulice ter Ceste na Grad. Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in okrašena primerno liturgičnemu času in letnemu času.


Izdali lazaristi in župnijski urad Celje – sv. Jožef, Plečnikova ulica 29, Celje, 
odgovarja: za župnijo; Vlado Bizant CM, župnik, GSM: 041 282 908, 

za Dom sv. Jožef; Irena Švab Kavčič, direktorica
Telefon: 059 073 800, faks: 03 548 15 96, elektronska pošta: info@jozef.si, 
spletna stran: www.jozef.si, FB stran @dom.sv.jozef
misijonska hiša TRR: SI56 33000-0001845319, 
župnija TRR: SI56 0483 5000 3316 584, 
Dom sv. Jožef TRR: SI56 33000-0001631628

Deli.